Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Nem salat

Frisk grønt, grillede grønsager og oliven fra glas, dertil ristet brød. En opskrift på en nem og lækker salat, perfekt til sommerhus- eller picnicbrug.

© John Bendtsen

Nem salat

Opskrift til 4 personer

Det skal du bruge:

  • ciabatta ½-1 surdejsbrød
  • purløg 1 bdt.
  • citronskal revet af 1-2 økologiske frugter
  • rucola ca. 75 g
  • artiskokhjerter 2000 g fra glas
  • oliven sorte, 80-100 g, soltørrede
  • piquillopeber 250 g fra glas
  • jomfruolivenolie 1 spsk.
  • balsameddike 1 spsk.

Sådan gør du:

  1. Skær brødet i store terninger, læg dem på bagepladepapir, og rist dem let gyldne i en 200 grader varm ovn.
  2. Bland brød med klippet purløg, revet citronskal, rucola, halve eller kvarte afdryppede artiskokhjerter, hele oliven og strimlede piquillos.
  3. Rør olie og balsameddike sammen, og dryp det over.

Relaterede Artikler