Nem salat

Frisk grønt, grillede grønsager og oliven fra glas, dertil ristet brød. En opskrift på en nem og lækker salat, perfekt til sommerhus- eller picnicbrug.

© John Bendtsen

Opskrift til 4 personer

ciabatta ½-1 surdejsbrød
purløg 1 bdt.
citronskal revet af 1-2 økologiske frugter
rucola ca. 75 g
artiskokhjerter 2000 g fra glas
oliven sorte, 80-100 g, soltørrede
piquillopeber 250 g fra glas
jomfruolivenolie 1 spsk.
balsameddike 1 spsk.

Skær brødet i store terninger, læg dem på bagepladepapir, og rist dem let gyldne i en 200 grader varm ovn. Bland brød med klippet purløg, revet citronskal, rucola, halve eller kvarte afdryppede artiskokhjerter, hele oliven og strimlede piquillos. Rør olie og balsameddike sammen, og dryp det over.

Salat som fastfood:
ingredienser fra dåse og glas, supplér med frisk grønt og brød.

Relaterede Artikler