© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Små kyllingedeller med hjemmelavet ærtepesto

De små frikadeller er nemme at have med på tur og er altid populære. Servér kyllingefrikadellerne med en uimodståelig ærtepesto.

Små kyllingedeller med hjemmelavet ærtepesto

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

Kyllingedeller

  • ¼ løg
  • ½ kviste frisk estragon eller bredbladet persille
  • ¼ spsk. afdryppede semidried tomater
  • 50 g hakket kyllingekød, 3-6 %
  • ¼ tsk. grovkornet sennep
  • ¼ revet skal af ubehandlet citron
  • ¼ lille æg
  • ¼ spsk. hvedemel
  • ¼ dl vand
  • ¼ tsk. flagesalt
  • peber
  • olivenolie
  • ¼ bundt forårsløg

Ærtepesto

  • 25 g friskbælgede ærter
  • ½ kviste frisk basilikum
  • 3¾ g friskrevet parmesanost
  • ¼ hvidløg
  • ¼ saft og skal af citron
  • ¼ tsk. salte mandler
  • ¼ dl olivenolie
  • flagesalt og peber

Sådan gør du

Kyllingedeller

  1. Pil løget, og riv det fint.
  1. Skyl og hak krydderurterne.
  1. Hak semidried tomater.
  1. Rør kød med løg, hakkede urter, semidried tomater, sennep, citronskal, æg,
  1. mel, vand, flagesalt og peber til en fars.
  1. Lad farsen hvile ca. 30 min. i køleskab.
  1. Form kyllingekødet til kødboller (på størrelse med golfbolde) med en spiseske.
  1. Dyp skeen i olivenolie indimellem, og læg kødbollerne på en bageplade med bagepapir.
  1. Steg kødbollerne i ovnen ved 180o varmluft i ca. 20 min.
  1. Pensl med lidt olivenolie undervejs.
  1. Snit forårsløg, og drys over kødbollerne ved servering.

Ærtepesto

  1. Kom de friskbælgede ærter i en blender med friskrevet parmesanost, presset hvidløg, citronskal og -saft, basilikum, mandler og olivenolie.
  1. Kør til en pestolignende konsistens, og smag til med flagesalt og peber.

Servering

  1. Servér kyllingedeller med forårsløg og ærtepesto.