© Stine Christiansen

Opskrift på grillet salat med asparges, forårsløg, ærter og blåskimmeldressing

Grill hjertesalat eller romaine hurtigt sammen med asparges, og få denne raffinerede salat, som har en vanedannende smag af en blåskimmeldressing.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Dressing

  • 37 g blåskimmelost
  • 75 g cremefraiche, 18 %
  • Revet citronskal fra 1⁄4 økologisk citron
  • ½ spsk. citronsaft
  • ½ tsk. honning
  • Salt og peber

Salat

  • miniromainesalater eller hjertesalater
  • ½ bundt grønne asparges
  • ½ bundt hvide asparges
  • ½ bundt forårsløg
  • ½ kg friske grønne ærter
  • ½ god håndfuld slikærter
  • ½ dl solsikkekerner
  • ½ dl græskarkerner
  • Ærteskud og kørvel

Sådan gør du

Dressing

  1. Mos osten med en gaffel, og rør den sammen med cremefraiche, citronskal, citronsaft og honning til en cremet dressing.
  1. Smag til med salt og peber.

Salat

  1. Fjern de yderste blade på salaterne. Skyl og halvér dem.
  1. Bræk det træede af aspargesene, og skræl forsigtigt de hvide asparges.
  1. Rens og halvér forårsløgene.
  1. Grill salaterne på skærefladen, og grill grøntsagerne, så de får striber. Anret salaterne på tallerkener eller et fad, og kom de grillede asparges og forårsløg oven på.
  1. Drys med friskbælgede ærter og snittede slikærter.
  1. Hæld lidt af dressingen hen over, pynt med kerner og urter, og servér med resten af dressingen til.

LÆS OGSÅ