© Stine Christiansen

Opskrift på lammekrone med spinat-kartoffelcreme, grillede asparges og brændte løg med ramsløgolie

Server denne delikate sammensætning for dine gæster og de vil bede om opskriften!

Fra det tidlige efterår er det sæson for danske lammekroner. Så giv dine gæster en dejlig smagsoplevelse og server udskæringen, når den er i sæson i Danmark. Som regel kan du få fingre i gode danske lammekroner fra omtrent september til oktober. Måske endda november.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Lammekrone

  • ⅓ kg lammekrone
  • ½ tsk. dukkah
  • salt og peber
  • olivenolie til bruning
  • 2 blade ramsløg

Spinat-kartoffel-creme

  • 2 store bagekartofler
  • 100 g cremet hvidløgsost
  • 75 g spinat
  • ½ dl piskefløde

Ramsløgsolie

  • ½ dl oliven olie
  • 5 blade ramsløg

Grillede asparges og brændte løg

  • 4 stk. hvide asparges
  • 6 grønne asparges
  • olie
  • 1 dukkah
  • 2 løg med top
  • 6 blade ramsløg

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen, og stil temperaturen på 200°.
  1. Krydr lammekronen med dukkah, salt og peber, og brun den på en varm pande i lidt olivenolie.
  1. Pak den ind i ramsløg, og læg den i et ovnfast fad.
  1. Steg den færdig i ovnen ved 200° i 15-20 min., så kødet stadig er rosa.
  1. Placér evt. et stegetermometer i centrum af kødet, og tag det ud, når centrumtemperaturen er maks. 60°.
  1. Skræl kartoflerne, skær dem i lidt mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand.
  1. Hæld vandet fra, og damp dem tørre.
  1. Kom hvidløgsost ved, og mos kartoflerne.
  1. Bring spinat og fløde i kog, og vend det i mosen.
  1. Smag til med salt og peber.
  1. Blend olie og ramsløg til en grøn krydderolie.
  1. Skræl de hvide asparges, og bræk det træede stykke af såvel de hvide som de grønne asparges.
  1. Pensl dem med lidt olie, rul dem i dukkah, og grill dem, så de bliver al dente.
  1. Skyl, rens, og halvér løgene, og grill dem på begge sider.
  1. Skær kødet i skiver, og anret på en bund af kartoffel-spinat-creme, dryp med ramsløgsolie, og læg løg og asparges ved.
  1. Pynt gerne med friske ramsløgsblade, og servér.