Lammekrone med saltbagte kartofler
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Lammekrone med ærter a la francaise, nye kartofler og rødvinsglace

Påskens hovedret er naturligvis lam og smager skønt af den lyse tid, vi går i møde. Her serverer vi lammekrone, men du kan sagtens servere en lammefilet eller mørbrad i stedet.

Lammekrone med ærter a la francaise, nye kartofler og rødvinsglace

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Saltbagte nye kartofler

  • 300 g små kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • flagesalt
  • kviste frisk rosmarin

Lammekrone

  • 1 lammekroner
  • flagesalt og peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ spsk. smør

Rødvinsglace

  • 1 dl balsamicoeddike
  • 1 dl rødvin
  • 2 dl fond
  • 25 g smør

Ærter a la francaise

  • ½ bananskalotteløg
  • 1 hjertesalater
  • ½ spsk. olivenolie
  • 25 g bacon i tern
  • 150 ærter, optøede
  • lidt vineddike
  • flagesalt og peber

Sådan gør du

Saltbagte nye kartofler

  1. Tænd ovnen på 200o varmluft. Skur kartoflerne, og tør dem godt.
  1. Vend kartofler med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  1. Drys med flagesalt og kviste af rosmarin, og ryst kartoflerne godt.
  1. Steg kartoflerne i ovnen i ca. 30 min., til de er sprøde.

Lammekrone

  1. Dup kødet tørt, og rids fedtkanten uden at skære ned til kødet.
  1. Krydr med flagesalt og peber.
  1. Varm olie og smør på en stor pande, og brun kødet.
  1. Læg kødet i et smurt ovnfast fad, og steg færdigt i ovnen ved 200o varmluft i ca. 15 min. (rød/rosa) – lidt længere tid, hvis du ønsker det gennemstegt.
  1. Lad kødet hvile tildækket, inden det skæres ud.

Rødvinsglace

  1. Kom balsamicoeddike i en gryde, og kog ind til det halve.
  1. Tilsæt rødvin, og kog ind til det halve.
  1. Tilsæt fond, og kog ind til det halve.
  1. Montér saucen med smør lige før servering.

Ærter a la francaise

  1. Pil og hak løget.
  1. Del salaten i blade, og skyl og slyng den tør.
  1. Varm olie på en pande, og steg bacon næsten sprød.
  1. Tilsæt løget, og steg et øjeblik.
  1. Tilsæt ærter og salatblade, og vend hurtigt rundt.
  1. Smag til med vineddike, flagesalt og peber, og tag salaten af panden.

Servering

  1. Anret ærter a la francaise på tallerkener med lammekrone og lidt rødvinsglace, og servér med saltkartofler.