Kartoffel makrel salat
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Kartoffelsalat med radiser, røget makrel og boghvede

En fyldig, men let kartoffelsalat med røget makrel. Nyd salaten, som den er, eller servér med et glas kølig hvidvin en dejlig forårsaften.

Kartoffelsalat med radiser, røget makrel og boghvede

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Kartoffelsalat

  • 300 g nye kartofler
  • ½ bundt radiser
  • ¼ agurk
  • 1 hjertesalater
  • ½ røget makrel
  • 1 spsk. boghvede
  • ½ potte ærteskud

Dilddressing

  • 1 dl cremefraiche, 18 %
  • ½ spsk. mayonnaise
  • ½ bundt dild
  • flagesalt og peber

Sådan gør du

Kartoffelsalat

  1. Skur kartoflerne, og kog dem møre.
  1. Afkøl kartoflerne, og skær i mindre stykker.
  1. Skær radiserne i skiver og agurk i små tern.
  1. Skyl salaten, og slyng den tør.
  1. Skær hoved og hale af makrellen.
  1. Åbn på midten som en bog, og fjern benet.
  1. Løft forsigtigt kødet op. Rist boghvede sprød på en tør pande.

Dilddressing

  1. Rør cremefraiche med mayonnaise, hakket dild, og smag til med flagesalt og peber.

Servering

  1. Anret salat på et fad med kartofler, radiser, agurk og stykker af makrel.
  1. Dryp dressingen over, og drys med ristet boghvede.
  1. Top med ærteskud.