© Tia Borg Smidt

Opskrift på sprængt mørbrad med nye spidskål og kartofler i løvstikkesmør

Sprængt mørbrad bliver her svøbt i parmaskinke og derefter grillet. Servér det delikate kød med årstidens nye spidskål og kartofler for den ultimative sommerhovedret.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers

Mørbrad

  • 1 stor svinemørbrad, ca. 500 gram
  • spsk. flagesalt
  • 1 spsk. brun farin
  • kviste rosmarin
  • 35 g parmaskinke

Spidskålsalat

  • ½ spidskål
  • 25 g smør
  • 50 g ribs
  • ½ dl piskefløde
  • ½ spsk. ravigotte (sød sennep)
  • Flagesalt og peber

Kartofler, ærter og løvstikkesmør

  • 400 g små nye kartofler
  • 200 g ærter i bælg
  • ½ brøndkarse eller ærtespire
  • 100 g smør
  • ½ 1
  • ½ tsk. flagesalt

Sådan gør du

Grillet mørbrad

  1. Afpuds kødet dagen inden din middag. Bland flagesalt med farin, og gnid det godt ind i kødet. Læg kødet i en frysepose, og bind knude på. Læg kødet på køl til næste dag.
  1. Tænd op i grillen.
  1. Skyl kødet, og tør det godt med køkkenrulle. Hak urterne, og svøb kødet i urter og skinke.
  1. Læg kødet på grillen, og lad det stege i ca. 15 min.
  1. Vend det undervejs. Tag kødet af grillen, og lad det hvile tildækket ca. 10 minutter inden anretning.
  1. Skær kødet i skiver, og anret.

Spidskål med ravigottecreme og ribs

  1. Fjern de yderste blade af kålen, og fjern stokken. Skær spidskål i grove stykker, og vend med klatter af smør.
  1. Fordel kålen i en foliebakke, og kom på grillen.
  1. Grill kålen, til den er mør, men stadighar bid.
  1. Vend lidt rundt i kålen undervejs.
  1. Tag kålen af varmen.
  1. Pisk fløden til let skum, og vend med cremefraiche og sød sennep.
  1. Smag til med flagesalt og peber.
  1. Anret kålen i en skål eller på et fad. Top med ribs, og dryp dressing over.

Nye kartofler, ærter og løvstikkesmør

  1. Skær smørret i tern, og kom det i en skål. Pisk smørret i ca. 5 min. med en elpisker, til det er luftigt og blødt.
  1. Skyl og tør løvstikke godt, og hak den fint.
  1. Vend løvstikke og salt i smørret.
  1. Bælg ærterne. Skur kartoflerne, og kog dem lige netop møre.
  1. Vend de lune kartofler med ærter.
  1. Anret kartoflerne med urter i en skål. Kom smørret i en skål, og servér.

LÆS OGSÅ