Stegte squash med makrel
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Stegte squash med grønne ærter, bønner og makrel

Sæsonens makrel er lynhurtig at tilberede og serveres i lækkert, sprødt, grønt selskab. Servér eventuelt retten med lidt brød som tilbehør.

Stegte squash med grønne ærter, bønner og markel

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Ricottacreme

  • 100 g ricotta
  • ½ citron, revet skal af 1 citron
  • ½ spsk. olivenolie
  • flagesalt og peber

Stegte squash

  • ½ squash
  • 100 g grønne bønner
  • 150 g grønne ærter i bælg
  • ½ spsk. olivenolie
  • flagesalt og peber
  • ½ potte brøndkarse eller bundt persille

Makrel

  • 2 makrelfileter
  • 1 spsk. smør
  • flagesalt og peber
  • ¼ citron, saften

Sådan gør du

Ricottacreme

  1. Rør ricotta med citronskal, og smag til med lidt olivenolie, flagesalt og peber.

Stegte squash

  1. Skær squash igennem på langs, og skær i skiver. Nip bønnerne. Bælg ærterne.
  1. Varm olien på en pande, og rist bønnerne et par minutter.
  1. Tilsæt squash, og steg yderligere 3 min.
  1. Tilsæt friskbælgede ærter, og krydr med flagesalt og peber.
  1. Vend med brøndkarse eller hakket persille.

Makrel

  1. Halvér hver makrelfilet, så du har 8 stykker i alt.
  1. Krydr fileterne med flagesalt og peber.
  1. Smelt smørret på en slip let-pande, og rist fisken på skindsiden i ca. 4 min.
  1. Sænk varmen, og vend den forsigtigt.
  1. Steg færdig på den anden side i 1-2 min.
  1. Pres citronsaft over.

Servering

  1. Anret ricotta i bunden af 4 skåle eller tallerkener.
  1. Top med stegte grøntsager og makrelfileter.