Grillet gris med salat og aerter
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Grillet gris med salat og friskbælgede ærter i smørsauce

Svinemørbrad smelter næsten på tungen og får en helt anden smag, når den letsprænges. Vær opmærksom på, at sprængningen skal ske, dagen før du vil servere kødet.

Grillet gris med salat og friskbælgede ærter i smørsauce

Sæsonens salat og de friskbælgede ærter er let og lækkert tilbehør. Savner du fylde, så kog lidt nye kartofler, og servér dem til.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Grillet gris

  • ½ stor svinemørbrad, ca. 500 g
  • 1½ spsk. flagesalt
  • 1 spsk. brun farin

Salat og ærter i smørsauce

  • 2 bananskalotteløg
  • 1 røde hjertesalater
  • 150 g ærter i bælg
  • 75 g smør
  • ⅓ dl vand
  • ½ citron
  • flagesalt og peber
  • ½ potte ærteskud

Sådan gør du

Grillet gris

  1. Afpuds kødet.
  1. Bland flagesalt med farin, og gnid det godt ind i kødet.
  1. Læg kødet i en frysepose, og bind knude på.
  1. Læg kødet på køl til næste dag.
  1. Tænd op i grillen
  1. Skyl kødet, og tør det godt med køkkenrulle.
  1. Læg kødet på grillen, og lad det stege i ca. 15 min.
  1. Vend det undervejs.
  1. Tag kødet af grillen, og lad det hvile tildækket i ca. 10 min.

Salat og ærter i smørsauce

  1. Pil løgene, og del dem i 4 dele.
  1. Skil dem ad i deres lag.
  1. Skyl og afdryp salaten.
  1. Bælg ærterne.
  1. Kom smør og vand i en lille gryde, og varm det op.
  1. Pisk det sammen, og smag til med citronsaft og flagesalt.
  1. Vend forsigtigt løgskaller, salat og ærter i smørret, til salaten lige akkurat flader lidt sammen.

Servering

  1. Skær kødet i skiver, og anret med løgskaller, salat og ærter.
  1. Dryp smørsaucen over, og top med ærteskud.