© Foto og styling: Stine Christiansen

Opskrift på fyldte, grillede blæksprutter i krydderolie

Der er aldrig noget i vejen for at servere retter baseret på fyld – hvad enten det gælder peberfrugter, græskar, brød eller som her, blæksprutter. Her mødes blækspruttens milde, let sødelige smag og bløde konsistens med en krydret risblanding i en lækker symbiose.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ lille skalotteløg
  • ½ fed hvidløg
  • olivenolie
  • 62 g ris
  • ½ chili
  • ½ knsp. fennikelfrø
  • ½ dl tør hvidvin
  • ¾ dl grøntsagsbouillon
  • 100 g friske hakkede tomater
  • 4 hakkede oliven uden sten
  • ¼ tsk. fintrevet citronskal
  • ½ håndfuld hakket persille
  • salt og peber
  • 3 mindre blæksprutter
  • ½ stor håndfuld persilleblade
  • ¼ citron (kun revet citronskal)
  • ½ dl olivenolie

Sådan gør du

  1. Hak løg, hvidløg og chili uden kerner fint.
  1. Sautér det i lidt olie, uden at det tager farve, og kom ris samt fennikelfrø ved.
  1. Varm dem igennem, tilsæt hvidvin, og kog op.
  1. Kom bouillon ved, og lad det simre 10 min. under låg og ved svag varme.
  1. Hak tomaterne groft, og kom dem ved risene.
  1. Sluk for varmen, og lad det trække 10 min.
  1. Bland med oliven, citronskal og persille, og smag til med salt og peber.
  1. Rens blæksprutterne, og fyld dem med risblandingen.
  1. Luk med et grillspyd, og grill 3-4 min. på hver side.
  1. Blend persilleblade, citronskal og olivenolie til en grøn krydderolie, og smag til.
  1. Servér olien til de grillede fyldte blæksprutter.