© Foto og styling: Stine Christiansen

Opskrift på friterede blæksprutter, rejer og jomfruhummer med salsa tartare

Den klassiske, italienske fiskeret Fritto di Mare er en lækker sprød anretning, der leder tankerne hen på varme himmelstrøg i vandkanten. Servér den blot med frisk citron, eller giv retten mere smag og fylde med den lækre, grønne salsa tartare.

Fritto di mare & salsa tartare

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 4 babyblæksprutter
  • 6 store rejer og/eller jomfruhummere
  • 50 g hvedemel
  • ½ æg
  • ½ spsk. bagepulver
  • 75 ml danskvand
  • Olie til stegning
  • ½ knsp. safran
  • ½ spsk. citronsaft
  • 25 g cornichoner
  • ½ spsk. kapers
  • ½ lille skalotteløg
  • ¼ citron (kun citronskal)
  • ½ håndfuld bredbladet persille
  • 1 kviste dild
  • 2 kviste estragon
  • 75 g mayonnaise
  • ¼ tsk. piment d’espelette
  • salt og peber

Sådan gør du

Salasa Tartare

  1. Knus safranen, og bland med citronsaft.
  1. Lad det trække mindst 30 min.
  1. Findel cornichoner, kapers, skalotteløg, citronskal og plukkede krydderurter i en multihakker.
  1. Rør blandingen sammen med mayonnaise, og smag til med piment d’espelette, salt og peber.

Fiskene

  1. Skyl de små blæksprutter, og del dem evt. i mindre stykker.
  1. Pil rejer og jomfruhummere.
  1. Pisk hvedemel, æg, bagepulver og danskvand sammen til en tynd, klumpfri dej.
  1. Varm olie godt op i en gryde.
  1. Dyp blæksprutter og rejer i dejen, og kom dem i den varme olie.
  1. Steg dem, til de er gyldne og sprøde, og læg dem på fedtsugende papir.

Servering

  1. Servér straks med salsa tartare.
  1. Supplér evt. med citronsaft.