Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Gourmet hotdogs med farvestrålende drinks

Hotdogs er en sand selskabs-klassiker, som altid begejstrer. Men disse gourmet hotdogs løfter niveauet og vil slå dine gæster omkuld.

Hotdog hummer opskrift lobster roll

Planlægger du at skulle holde uformelt selskab, er dette menuen. Disse hotdogs er nemlig alt andet end røde pølser, lyst brød og slatne agurker. Opskrifterne er nemme, men ren gourmet.

Hotdog med hummer og Mojito

Mængde: 6 stk.

Ingredienser:

  • 1,5 kg. hummer
  • 2 tsk. estragon
  • 2 stilke bladselleri
  • Saft fra en citron
  • 1 dl. mayonnaise
  • Salt og peber
  • 6 hotdogbrød
  • Smør
  • 1 spsk. frisk purløg

Fremgangsmåde:

Kom hummerne i kogende vand (vandet skal kun lige dække hummerne), og lad dem stå til de bliver røde, ca. 8-10 minutter. Mens de koger, skal du lave en stor skål med kold vand, som hummerne skal I, når de er færdigkogte. Lad de færdigkogte hummer afkøle i det kolde vand.

Pil det hvide kød af halen og kløerne, og skil det i mundrette stykker.

Bland hummerkødet med estragon, finsnittet bladselleri og citronsaften i en stor skål. Kom herefter mayonnaise, salt og peber i.

Smør hvert brød med smeltet smør og grill dem i ovnen indtil de er let sprøde og gyldne.

Når brødene er færdige, skal du komme hummer-blandingen i. Top herefter med purløg og lidt citrussaft.

Kilde: Foodnetwork

Find opskrift og ingrediensliste til mojitos her.

lobster rolls

© www.foodnetwork.com

Hotdog med friteret blæksprutte og Cranberry Caipirinha

Denne opskrift er inspireret af den kendte københavnske restaurant Foderbrættet og bloggen raavarecirkus.dk.

Ingredienser (2 personer):

  • 2 hotdogbrød
  • 1 mellemstor ti-armet blæksprutte
  • 2 dl. panko rasp
  • 2 æg
  • Mel
  • Olie til fritering
  • 2 dl. hjemmerørt mayonnaise
  • 1 spsk. hakket kapers
  • 1 spsk. finthakket løg
  • 2 spsk. finthakket syltet drueagurk
  • 1/2 portebellosvamp
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • Salt og peber
  • 1 finsnittet rødløg
  • 1 håndfuld koriander

Fremgangsmåde:
Vi starter med den hjemmelavede remoulade. Hak portebellosvampen fint, og kom det på en tør og varm pande. Rist svampene indtil væsken er fordampet. Tag panden af varmen og lad det afkøle. Tag herefter en skål, og kom mayonnaise, kapers, løg, styltede agurker, karry, gurkemeje, de afkølede svampe, salt og peber i, og rør forsigtigt rundt. Stil remouladen på køl indtil servering.

Sørg for at blæksprutten er blevet godt renset – spørg eventuelt din fiskehandler. Der skal ikke være noget skelet eller skin tilbage – og ellers skal det gnuppes af.

Fjern først finnerne og tentaklerne – disse kan bruges som snack. De skal blot friteres sammen med blæksprutten.

Skær blækspruttekroppen på langs, så du får to dele. Rul stykkerne til to pølser og forsegl med kødnåle. Vend pølserne i mel, mælk, pisket æg og panko rasp.

Kom olie i en stor gryde og varm op til 170 garder. Kom blæksprutterne i olien og friter indtil de er gyldne (ca. 3-4- minutter). Fjern kødnålene og kom pølserne i lune hotdogsbrød, og top med remoulade, rødløg og koriander.

Servér hotdogs sammen med forfriskende Cranberry Caipirinha.

hotdog med fritteret blæksprutte

© http://raavarecirkus.dk/

Luksus hotdog med asiatisk topping og Pear Sour Drink

Denne luksus gourmet hotdog er super lækker og overgår din vildeste fantasi. Opskriften er fundet på madbloggen detdervirker.nu, som klart kan anbefales.

Ingredienser (4 personer):

  • 4 kvalitetspølser, okse og/eller kylling (eventuel fra din lokale slagter).
  • 4 hotdogbrød
  • Din yndlingsketchup
  • 1 pakke tangsalat – kan købes hos din lokale fiskehandler, asiatiske butikker eller på sushirestauranter.
  • 4 æggeblommer
  • 1 dl. olivenolie
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. wasabi
  • Havsalt
  • 50 g. svampe
  • 1/2 dl. balsamico
  • 1 tsk. kokosolie
  • Peber
  • 1 rødløg
  • dl. eddike
  • 1 spsk. sirup (eventuel agave)

Vi starter med wasabi-mayonnaisen. Pisk æggeblommerne lyse med salt. Tilsæt olien – nænsomt og lidt af gangen, til du opnår rette konsistens. Rør herefter citronsaft og wasabi i. Stil mayonnaisen på køl indtil servering.

Vi fortsætter til svampe-relish'en. Hak svampene fint og rist dem i kokosolie, og kom lidt balsamico ved. Lad balsamicoen koge ind. Smag til med havsalt og peber. Kom svampene i en bøtte med låg.

Til slut skal du skære rødløget meget fint. Kom herefter eddike i en gryde sammen med sirup, salt og peber. Lad det koge op i 2 minutter. Klargør og skold et glas med låg (eventuel et gammelt syltetøjsglas), og kom rødløgene i. Hæld efterfølgende eddikeblandingen over, så det dækker løgene. Kom låget på glasset og lad det trække i minimum et par timer.

Nu er vi klar til at opbygget hotdog'en. Kom de pandestegte eller grillstegte pølser i de lune brød og top med wasabi-mayo'en, ketchup, tangsalat, relish'en og de syltede rødløg.

Servér sammen med Pear Sour Drink.

hotdogs med asiatisk topping

© www.detdervirker.nu/

Relaterede Artikler