© Stine Christiansen

Opskrift på sprød krydret rissalat med knuste agurker, forårsløg, chili og koriander

Har du ris tilovers fra dagen før, kan du bruge dem til denne sprøde og smagfyldte salat, som du nemt kan bygge ovenpå med dit favoritgrønt for en hurtig, frisk og lækker hverdagsret.

Sprød krydret rissalat med knuste agurker, forårsløg, chili og koriander

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl ris, gerne langkor- nede
  • 2 tsk. rød thaikarrypaste
  • 1 spsk. lys soja
  • ½ spsk. risvinseddike
  • 1 tsk. sesamolie
  • ½ fed knust hvidløg
  • 1 tsk. fintrevet ingefær
  • Saften fra 1⁄2 lime
  • ½ tsk. chiliolie
  • ½ tsk. sesamfrø
  • ½ spsk. honning
  • ½ agurk
  • 1 forårsløg
  • ½ rød chili
  • ½ stor håndfuld koriander og mynte
  • ½ lille håndfuld hakkede peanuts
  • Koriander og mynte til pynt

Sådan gør du

  1. Kog risene som anvist på emballagen, og afkøl. Du kan sagtens bruge en rest kogte ris.
  1. Bland risene med thaikarry og sesamolie, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir.
  1. Tryk dem sammen, og rist dem i ovnen ved 220°, til de er sprøde og gyldne.
  1. Pisk/ryst alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag til.
  1. Læg agurken på et skærebræt, og slå den med en kagerulle, så den revner.
  1. Skrab kernerne ud, og bryd agurken i mindre stykker.
  1. Drys med lidt salt.
  1. Snit forårsløg og chili fint.
  1. Bland risene med dressing, agurk, forårsløg, chili og hakkede krydderurter.
  1. Kom salaten i en skål, drys med peanuts, og servér med koriander og mynte på toppen.

LÆS OGSÅ