Grøn salat med kylling og mormordressing
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Grøn salat med kylling og mormordressing

Foråret byder på sprød grøn salat med lækkert fyld af sæsonens grønne asparges, urter, stegt kylling og sprøde croutoner.

Grøn salat med kylling vendt med hjemmelavet mormordressing

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Brødcroutoner

  • 1 skiver daggammelt surdejsbrød
  • 1 spsk. olivenolie
  • flagesalt

Stegt kylling

  • 1 kyllingebryststykker
  • ½ tsk. oregano
  • ½ spsk. olivenolie
  • flagesalt og peber

Grøn salat

  • ½ løg
  • 6 grønne asparges
  • ½ agurk
  • 50 g Nordic Crisp (eller anden sprød salat)
  • ½ bundt dild
  • 2 kviste mynte

Flødedressing

  • ½ dl piskefløde
  • ½ citron, saften
  • ½ tsk. sukker
  • peber

Sådan gør du

Brødcroutoner

  1. Tænd ovnen på 200o varmluft.
  1. Del brødet i grove stykker, og vend med olivenolie.
  1. Fordel brødet på en bageplade med bagepapir, og krydr med flagesalt.
  1. Rist brødet i ovnen i ca. 6 min., til det er sprødt.

Stegt kylling

  1. Krydr kyllingebryststykkerne med oregano, flagesalt og peber.
  1. Varm olien på en slip let-pande, og brun kødet på begge sider.
  1. Tag panden af varmen, og kom den i ovnen.
  1. Steg kyllingen færdig i ca. 8 min., til kødsaften er klar.

Grøn salat

  1. Pil og hak løget fint.
  1. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i 2 min. Afdryp og afkøl.
  1. Knus agurken, og skær i grove stykker.
  1. Skyl salaten, og slyng den tør.
  1. Skyl krydderurterne, og hak dem.

Flødedressing

  1. Rør ingredienserne til dressingen sammen.

Servering

  1. Vend salat med flødedressing og dernæst med løg, asparges, agurk og krydderurter.
  1. Anret salaten på et fad med kylling i skiver, og drys med sprøde croutoner.