Arkitektur

Hold dig opdateret her om den nyeste arkitektur inden for boligbyggeri til små og store familier. Se billedreportager om banebrydende arkitektur i storskalaen af nutidens og modernismens største arkitekter: Gehry, Hadid, Rem Kolhaas, Calatrava, Foster og uendeligt mange andre. Vi holder et lige så vågent øje med danske tegnestuer og toneangivende arkitekter som Bjarke Ingels, Lene Tranberg, Dorte Mandrup og hele underskoven af unge danske arkitekter. Her vil du også finde artikler om danske boligtyper som herskabslejligheden og murermestervillaen og om nye og kunsteriske betydningsfulde byggerier i den store verden og i alle de store danske arkitekturbyer som København, Odense, Aalborg, Aarhus - og alle mulige andre små og store steder, hvor spændende bygningsværker vokser op af jorden.

Arkitektur på bobedre.dk

Arkitektur er kernestof og hjerteblod på bobedre.dk. Vi rapporterer om nye og spektakulære arkitektoniske landemærker - som eksempelvis de 10 højeste skyskrabere i verden - fra det store udland, og vi kigger tilbage på arkitektoniske landindvindinger fra modernismen og funktionalismens æra.. Derudover beskæftiger vi os selvfølgelig også med nogle af de danske perler inden for arkitektur. Fx kan du her læse alt, hvad der er værd at vide, om den nærmest mytiske murmestervilla, som blev bygget i stor stil mellem 1915 og langt op i 40’erne.

Når du selv skal hyre en arkitekt

Med lige så stor begejstring fortæller vi også om, hvordan du som privat bygherre lærer at tale arkitektens sprog, så du kan få størst mulig gavn af egne byggeprojekter, når du søger arkitekter til at hjælpe dig med at løse dem. Fakta om arkitektens skitseprojekt, om byggetilladelse og udbudsrunder og al den øvrige rådgivning fra arkitekter kan du også finde viden om her på bobedre.dk. Og nej, du behøver ikke at være millionær for at få bygget et arkitekttegnet hus.

Arkitekturens stilepoker

Interesserer du dig for stilepoker inden for nyere moderne arkitektur og byggeri, så kan du også bliver klogere på, hvad f.eks. postmodernisme, brutaliseme, funktionalisme og alle mulige andre former for modernisnistisk arkitektur er.