Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Imponerende arkitektur: De 10 højeste skyskrabere i verden

Utrolig billedesamling af de 10 højeste bygninger, som er designet til beboelse eller erhverv. Flotte, skæve og interessante bygninger.

10: Shanghai World Financial Center – 494,3 m.

© Kenneth Moore / Flickr

Bygningen ligger i Shanghai, Kina, og blev opført i 2008. Den huser både hotel, museum, parkering og kontor.

9: Taipei 101 – 508 m.

© Vicentloy

I 2004 stod den imponerende bygning færdig i Taipei, Taiwan og er hovedsageligt en kontorbygning.

8: Willis Tower – 527 m.

© Pixabay

I 1973 blev Willis Tower opført, og er dermed den ældste bygning på denne top 10. Den består af kontorer og står i Chicago, USA.

7: Guangzhou CTF Finance Centre – 530 m.

© Xiquinhosilva / Flickr

Den 7. Højeste bygning blev opført i 2016, og findes i Guangzhou, Kina, og rummer både shopping center, kontorer, lejligheder og et hotel.

6: One World Trade Center – 546,2 m.

© Pixabay

One World Trade Center stod færdigt i 2013 og bruges som kontorbygning. Den smukke bygning ligger i New York, og er den største bygning i det nye World Trade Center kompleks og refereres også til som "The Freedom Tower".

5: Lotte World Tower – 555,7 m.

© Pixabay

I Seoul, Syd Korea finder vi denne bygning, som stod færdig i 2016. Den halve kilometer høje bygning lægger hus til både hotel og kontorområder.

4: Ping An Finance Centre – 599 m.

© Wishva de Silva

Bygningen som går igennem skyerne, er Ping An Finance Centre, hvor man både finder hotel, kontorer, konference center og et eksklusivt shopping center. Bygningen stod færdig i 2016, og er beliggende i Shenzhen, Kina.

3: Abraj Al Bait – 601 m.

© King Eliot

Denne smukke og anderledes skyskraber er beliggende i Mekka, Saudi Arabien. Udover det synlige klokketårn består bygningen videre af et 5-stjernet hotel, lejligheder og et 5 etagers shopping center. Bebyggelsen begyndte i 2004, og i 2012 stod bygningen færdig.

2: Shanghai Tower – 632 m.

© Baycrest

Shanghai Tower er placeret i byen med samme navn i Kina. I 2015 blev der åbnet op for bygningens mange faciliteter: butikker, restauranter, hotel og fitness center. Udover at være verdens 2. højeste bygning har den verdens hurtigste elevatorer, som når en top fart på 74 km/t.

1: Burj Khalifa – 829,8 m.

© National News and Pictures

Der er ca. 200 meters forskel på verdens to højeste bygninger. Med en højde på 829,8 meter strækker Burj Khalifa sig langt op i skyerne, og er den højeste konstruktion nogensinde bygget. Der er god plads i bygningen, og huser den blandt andet lejligheder, hoteller, natklub og restauranter. Bygningen stod færdig i 2010 i Dubai Forenede Arabiske Emirater.

Håndplukket til dig