© Stine Christiansen

Opskrift på stegt kylling med råsyltede ribs & mormorsalat

Stegt kylling sammen med syrlige ribs og en cremet mormorsalat er en skøn frokostret eller et let aftensmåltid på terrassen.

Stegt kylling med råsyltede ribs & mormorsalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Kylling

  • 2 stk. kyllingebryst med skind
  • 1 fed knust hvidløg
  • ½ kvist rosmarin
  • 1 kviste timian
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • Smør til stegning

Syltede ribs

  • 150 g friske ribs
  • 37 ml ribssaft
  • 25 ml rødvinseddike
  • 37 g sukker

Mormorsalat

  • ½ hovedsalat
  • ½ dl fløde, 9 %
  • 1 spsk. sukker
  • ½ dl citronsaft
  • 2 skiver letristet brød

Sådan gør du

Stegt kylling

  1. Krydr fileterne med salt og peber, og læg dem i en marinade af knust hvidløg, hakkede krydderurter samt olivenolie til næste dag.

Råsyltede ribs

  1. Bring eddike, sukker og ribssaft i kog, til sukkeret er opløst.
  1. Nip og skyl ribsene, hæld den lune lage over, og lad dem trække et par timer.

Mormorsalat

  1. Skyl salaten grundigt, og dryp godt af.
  1. Pisk fløde, sukker og citronsaft sammen, og smag til.
  1. Bræk salaten i mindre stykker.
  1. Steg fileterne i smør på panden, eller grill dem ca. 5 min. på hver side.
  1. Rist brødene, og placér kyllingebrystet skåret i skiver oven på.
  1. Kom ribsene hen over, læg lidt salat ved dryppet med flødedressing, og servér.

Tip: Supplér eller erstat brødet med nye kartofler.

LÆS OGSÅ