Stegt rodtunge med syltede stikkelsbaer
© Stine Christiansen. Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Opskrift på stegt rødtunge med syltede stikkelsbær og knust agurkesalat

Stikkelsbær er eftertragtet af mange – og med god grund. Nyd den delikate frugt sammen med et stykke stegt fisk og friske, danske agurker vendt i dildfløde.

Stegt rødtunge med syltede stikkelsbær og knuste agurker i dildfløde

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Syltede stikkelsbær

  • 150 g grønne stikkelsbær
  • 50 g sukker
  • 1 spsk. vineddike
  • 1 knuste kardemommekapsler
  • ½ stang vanilje

Knust agurkesalat

  • 1 skoleagurker
  • ½ dl piskefløde
  • dildkviste
  • 1 spsk. olie
  • ½ spsk. citronsaft
  • 1 tsk. salt

Rødspætter

  • 4 rødtungefileter
  • ½ dl hvedemel
  • ½ æg
  • 1 dl rasp
  • Salty og peber
  • Smør til stegning

Sådan gør du

Stikkelsbærkompot

  1. Bring sukker, vineddike, kardemomme og vaniljekorn i kog, tilsæt stikkelsbær
  1. Kog op, og lad dem trække, gerne til næste dag.

Knust agurkesalat

  1. Pluk dilden af kvistene, hak den fint, og bland med olie, salt og peber. Lad det gerne trække til næste dag.
  1. Pluk dilden af kvistene, hak den fint, og bland med fløde og citronsaft.
  1. Knus agurkerne med en kagerulle, skrab nogle af kernerne ud, og bræk dem i mindre stykker.
  1. Drys med salt, og lad dem dryppe af i en sigte mindst 30 min.
  1. Skrab saltet af, og vend agurkerne i dildfløden.

Rødspættefileter

  1. Krydr fileterne med salt og peber, og vend dem i mel.
  1. Læg dem sammen to og to til dobbelte fileter.
  1. Vend dem så i sammenpisket æg og til sidst i rasp.
  1. Steg fileterne gyldne og sprøde i smør ca. 3 min. på hver side.
  1. Anret straks fileterne på tallerkenerne sammen med agurker i dildfløde dryppet med dildolie, og kom stikkelsbærkompotten ved.
  1. Supplér evt. med nye kogte kartofler.

TIP: Stikkelsbærkompot smager forrygende til alle typer fladfisk.

LÆS OGSÅ