Dampede sommergrøntsager med hollandaise
© Tia Borg Smidt

Opskrift på dampede sommergrøntsager med hollandaise

Spæde nye grøntsager som gulerødder og asparges er en delikatesse, som her løftes af en skøn hollandaise og gør dem til en perfekt forret til sommerens middage.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers

Dampede grøntsager

  • 6 hvide asparges
  • ½ bundt nye løg
  • ½ bundt nye gulerødder med top
  • Saften af 1⁄2 citron
  • ½ tsk. salt

Hollandaise

  • 75 g smør
  • 2 store æg
  • Saften af en 1⁄2 citron
  • ½ dl bouillon
  • Flagesalt og peber

Topping

  • 1 spsk. boghvedekerner
  • ½ bundt dild

Sådan gør du

Grøntsager

  1. Knæk den nederste træede ende af aspargesene.
  1. Skræl asparges fra hoved og ned.
  1. Pil løgene, og halvér.
  1. Skur gulerødderne, og lad lidt af toppen blive på.
  1. Kom vand i en stor pande, og tilsæt citronsaft og salt.
  1. Damp asparges, gulerødder og løg i ca. 5 min. afhængigt af størrelsen.
  1. Mærk efter med spidsen af en kniv. Grøntsagerne skal have lidt bid. Afdryp dem, og hold dem varme.

Topping

Rist boghvede gylden på en tør pande. Skyl dild, og slyng den tør.

Hollandaise

  1. Smelt smørret ved svag varme. Fjern vallen på toppen.
  1. Pisk æggeblommer sammen med citronsaft og bouillon i en skål over vandbad. Det er vigtigt, det ikke bliver for varmt.
  1. Pisk det smeltede klarede smør i æggeblandingen – lidt ad gangen – og fortsæt med at piske, indtil saucen legerer.
  1. Smag saucen til med flagesalt og lidt peber.

Servering

  1. Anret de lune grøntsager på 4 tallerkener.
  1. Hæld hollandaise over, og drys med boghvede.
  1. Pynt med dild.

LÆS OGSÅ