Vandbakkelser med skalddyr
© Tia Borgsmidt

Opskrift på luftige skaldyrshapser med krebsehaler og rejer

Vandbakkelser er perfekt til en appetitlig lille lækker haps – de holder sig fint et par dage i en beholder med tætsluttende låg, så du kan nemt lave dem på forhånd, hvis tiden er knap.

Skaldyrshapser

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Vandbakkelser (ca. 12 stk)

  • 1 dl vand
  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • æg

Skaldyrssalat

  • 50 g drænede krebsehaler
  • 50 g drænede rejer
  • 1½ spsk. mayonnaise
  • ½ dl cremefraiche, 18 %
  • stængler bladselleri
  • ½ bundt purløg
  • ½ bundt dild
  • Flagesalt og peber

Sådan gør du

Vandbakkelser

  • Tænd ovnen på 175° varmluft.
  • Bring vandet i kog. Skær smør i tern, og smelt i det kogende vand. Drys melet i, og rør kraftigt med et piskeris, til dejen slipper grydens kant og er glat og fast. Tag gryden af varmen, og afkøl en smule.
  • Pisk æggene sammen, og rør i dejen lidt ad gangen. Rør imens i dejen med piskeriset, indtil dejen er helt glat. Tag gryden af varmen.
  • Brug to skeer, og fordel dejen i 12 små toppe fordelt på to bageplader med bagepapir.
  • Bag vandbakkelserne i ovnen i 35­40 min., til de er meget gyldne og hævet flot op. Det er vigtigt ikke at åbne ovnlågen for tidligt.
  • Afkøl vandbakkelserne på en bagerist.

Skaldyrssalat

  • Afdryp krebsehaler og rejer, og dup dem tørre.
  • Rør mayonnaise med cremefraiche. Skær top og bund af blegselleri, og skær i helt små tern. Skyl og hak krydderurter.
  • Vend bladselleri i cremen sammen med hakket purløg og dild – gem lidt til pynt. Smag til med flagesalt og peber. Vend krebsehaler og rejer i cremen.