© Tia Borgsmidt. Styling: Lone Kjær

Opskrift på hjemmelavede grissini med ærtecreme

Hjemmelavede italienske grissini er så lækre og forholdsvis nemme selv at lave. Bag en stor portion, for de holder fint i en kagedåse, så du kan nyde dem lidt længere.

Hjemmelavede grissini med ærtecreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 sticks

Dej

  • ¼ dl vand
  • ¾ g gær
  • ¼ tsk. flagesalt
  • ¼ spsk. olivenolie
  • 18 g italiensk durummel

Ærtecreme

  • 41 g ærter i bælg
  • ¼ kviste frisk mynte
  • ¼ dl græsk yoghurt
  • Saft af 1 citron
  • Flagesalt og peber

Sådan gør du

Dej

  1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri.
  1. Tilsæt salt og olivenolie, og ælt durummel i dejen.
  1. Ælt, til dejen er glat og smidig.
  1. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Bagning

  1. Tænd ovnen på 225° varmluft, og lad en bageplade blive i ovnen, så den er godt varm.
  1. Rul dejen ud, ca. 20 x 40 cm, på et meldrysset bord.
  1. Drys dejen med lidt mel, og skær den ud i 1 cm tynde strimler.
  1. Sno dejen forsigtigt til aflange tynde grissini. Læg stængerne på bagepapir, og pensl overfladen forsigtigt med lidt olie.
  1. Drys med flagesalt.
  1. Løft dem forsigtigt over på den varme bageplade, og bag stængerne i ovnen i ca. 8 min.
  1. Afkøl grissini på en bagerist.
  1. Opbevar de afkølede grissini i en kagedåse med tætsluttende låg.

Ærtecreme

  1. Bælg ærterne – gem lidt til pynt – og kom dem i en blender med mynte, yoghurt og citronsaft.
  1. Blend til en creme, og smag til med flagesalt og peber.

SERVERING

  1. Kom ærtecremen i en skål, top med ærter, og dryp lidt olivenolie over.
  1. Servér til grissini.

LÆS OGSÅ