Sprøde hjemmelavet chips
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Sprøde kartoffelchips med hjemmelavet dip

En hjemmelavet snack i verdensklasse er sprøde kartoffelchips med dip. Servér til et glas vin, når gæsterne ankommer.

Sprøde kartoffelchips med hjemmelavet dip

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Chips

  • 1 bagekartofler
  • 2½ dl smagsneutral olie til fritering
  • flagesalt

Dip

  • ½ bundt dild
  • 1 dl cremefraiche, 18 %
  • hvidløgssalt
  • peber

Sådan gør du

Kartoffelchips

  1. Skur kartoflerne, og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern.
  1. Læg dem i iskoldt vand en times tid.
  1. Afdryp kartoflerne, og tør dem godt.
  1. Varm olien op i en gryde, og steg kartoffelskiverne – lidt ad gangen.
  1. Tag dem op, efterhånden som de er gyldne, og lad dem ligge spredt på et stykke fedtsugende papir.
  1. Drys med flagesalt.

Dip

  1. Skyl og hak dild fint. Rør cremefraiche med dild, og smag til med hvidløgssalt og peber.

Servering

  1. Servér chips og dip til et glas vin, når dine gæster ankommer.