Laksesashimi med fennekel
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Nordisk laksesashimi med sprød fennikel og spicy mayo

Køber du et stykke færøsk koldrøget laks, er du sikker på en vellykket lille servering.

Laksesashimi

En delikat japansk ret, der består af tynde skriver rå laks, toppet med sprød fennikel, brøndkarse og ristede sesamfrø. Serveres med hjemmelavet spicy mayo og evt. ristet rugbrød.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Nordisk laksesashimi

  • fennikel
  • 133 g koldrøget laks
  • potte brøndkarse

Spicy mayo

  • ½ æggeblommer
  • ¼ tsk. flagesalt
  • ¼ citron, saft
  • ⅓ dl olivenolie

Sådan gør du

Laksesashimi

  1. Skær top og bund af fenniklen.
  1. Skær fennikel i tynde skiver på en mandolin, og læg dem i iskoldt vand.
  1. Skær laks i skiver a la sashimi-style.

Spicy mayo

  1. Kom æggeblommer, salt og citronsaft i en skål.
  1. Pisk, mens du gradvist tilsætter olien.
  1. Pisk, indtil du har en tyk mayonnaise.
  1. Smag til med lidt chilisauce, hvis du kan lide den spicy – hvis ikke, kan chilisaucen undlades.
  1. Kom mayonnaisen i en sprøjtepose med lille tylle.

Servering

  1. Dryp spicy mayo ned langs midten af et fad.
  1. Anret laksen på fadet.
  1. Drys med ristede sesamfrø, og top med afdryppet fennikel og brøndkarse.
  1. Servér evt. med ristet rugbrød.