Nordisk laksesashimi med sprød fennikel og spicy mayo
Køber du et stykke færøsk koldrøget laks, er du sikker på en vellykket lille servering.
Af
Lone Kjær
— 30. marts 2024
Laksesashimi
En delikat japansk ret, der består af tynde skriver rå laks, toppet med sprød fennikel, brøndkarse og ristede sesamfrø. Serveres med hjemmelavet spicy mayo og evt. ristet rugbrød.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Nordisk laksesashimi
⅓
fennikel
133
g
koldrøget laks
⅓
potte brøndkarse
Spicy mayo
½
æggeblommer
¼
tsk.
flagesalt
¼
citron, saft
⅓
dl
olivenolie
Sådan gør du
Laksesashimi
Skær top og bund af fenniklen.
Skær fennikel i tynde skiver på en mandolin, og læg dem i iskoldt vand.
Skær laks i skiver a la sashimi-style.
Spicy mayo
Kom æggeblommer, salt og citronsaft i en skål.
Pisk, mens du gradvist tilsætter olien.
Pisk, indtil du har en tyk mayonnaise.
Smag til med lidt chilisauce, hvis du kan lide den spicy – hvis ikke, kan chilisaucen undlades.
Kom mayonnaisen i en sprøjtepose med lille tylle.
Servering
Dryp spicy mayo ned langs midten af et fad.
Anret laksen på fadet.
Drys med ristede sesamfrø, og top med afdryppet fennikel og brøndkarse.