© Foto og styling: Stine Christiansen

Er du vild med Bloody Mary, vil du elske disse spicy østers

En af de helt smukke ting ved øster er, at de er så alsidige, at de kan serveres på utallige måder om så du er til det enkle og milde eller mere maskeret og krydret. Denne version er oplagt til dig, der fan af den klassiske tomatdrink.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ¼ dl vodka
  • ¼ tsk. tabascosauce
  • ½ tsk. worcestershiresauce
  • ½ spsk. citronsaft
  • ¼ dl tomatpassata
  • salt og peber
  • 6 friske østers
  • lidt kørvel

Sådan gør du

  1. Bland vodka, tabasco, worcestershiresauce, citronsaft samt tomatpassata, og smag til med salt og peber.
  1. Tjek, at østersene er hele og ubeskadigede.
  1. Hvis de er en anelse åbne, så tjek, at de lukker i ved et let bank, ellers skal de kasseres.
  1. Åbn østersene. Den dybe skal skal vende nedad, når man åbner en østers.
  1. Hold den i et rent viskestykke, så du beskytter den hånd, der holder skallen.
  1. Stik kniven ind ved “hængslet” i bunden, og pres nedad, indtil du kan mærke, at lukkemusklen løsnes.
  1. Før nu kniven helevejen rundt mellem de to skaller.
  1. Pas på ikke at beskadige skallen.
  1. Skær østersen fri fra den øverste skal, hvor musklen sidder hæftet fast, og skrab den ned i underskallen.
  1. Lad lidt af væsken ved østersmusklen blive – det er en del af smagen.
  1. Rens østersen for løse skaller.
  1. Anret dem på et fad, og kom vinaigretten hen over.
  1. Pynt med kørvel, og servér straks.

LÆS OGSÅ