© Anders Schønnemann

Dorade med grøntsags-sauté og østersvinaigrette

Dorade eller guldbars, som den også kaldes på dansk, er en utrolig velsmagende fisk. Den er smuk at servere hel, da den fås i mindre størrelser, der passer perfekt til én person. Tilbehøret er naturligvis sæsonens asparges i selskab med nye gulerødder og masser af brøndkarse.

4 personer

GULDBARS
4 guldbars á ca. 350 g
1 citron
1 fed hvidløg
1 lille håndfuld dild eller persille
olivenolie

ØSTERSVINAIGRETTE
2 østers
1 lille skalotteløg
2 spsk. æbleeddike
3 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker eller ydende honning
salt og peber

GRØNTSAGS-SAUTÉ
1 stort bundt brøndkarse
(kan du ikke skaffe brøndkarse, så brug 100 g babyspinat i stedet, og tilsæt lidt krydderurter som fx dild eller bredbladet persille)
12 hvide asparges
12 g grønne asparges
1 bundt nye gulerødder
smør til stegning

GULDBARS
• Skrab skællene af fiskene, og tag indmaden ud – bed evt. din fiskehandler om at gøre det. Skyl bugen for evt. blod og indmad, og tør fisken godt.
• Skær citron i skiver, og pres hvidløget. Fyld bugen med citronskiver, hvidløg og hakket dild eller persille.
• Steg skene på en pande i smør, eller pensl godt med lidt olivenolie, og læg dem i en dobbeltrist. Grill i ca. 7 min. på hver side, afhængig af grillens varme.

ØSTERSVINAIGRETTE
• Åbn østers, og løsn dem. Gem saften. Hak østerskødet. Pil og hak løget fint og bland med østers, olie, eddike og sukker. Smag vinaigretten til med østerssaften, til den har en dejlig havsmag.

GRØNTSAGS-SAUTÉ
• Skyl brøndkarsen, og afdryp.
• Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skræl de hvide asparges fra hoved og ned. Skræl gulerødderne. Skær asparges og gulerødder i snitter.
• Smelt smørret på en pande og sautér grøntsagerne. Start med gulerødder og de hvide asparges og tilsæt til sidst de grønne asparges. Krydr med salt og peber, og tag grøntsagerne af panden, inden de vendes med brøndkarse.

Servér guldbars med grøntsags-saute, og dryp østersvinaigrette over.