© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Grønne asparges med vesterhavsdressing og friterede vagtelæg

Grøn snack med friterede vagtelæg og en appetitlig dressing med vesterhavsost er en rigtig forårsdelikatesse.

Grønne asparges med vesterhavsdressing og friterede vagtelæg

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Friterede vagtelæg

  • 4 vagtelæg
  • 1 spsk. mel
  • ½ æg
  • 1 spsk. pankorasp
  • ⅓ l olie til fritering
  • flagesalt og peber
  • potte ærteskud

Sådan gør du

Friterede vagtelæg

  1. Læg vagtelæggene i en gryde med kogende vand, og kog i ca. 3 min.
  1. Kom dem i iskoldt vand, og pil dem. Dup æggene tørre, og vend dem dernæst i mel, sammenpisket æg og pankorasp.
  1. Varm olien i en gryde, og fritér æggene, til de er sprøde.
  1. Krydr med flagesalt og peber.

Grønne asparges

  1. Knæk den nederste træede ende af aspargesene.
  1. Damp asparges i 1-2 min. afhængigt af tykkelsen, og afdryp.

Vesterhavsdressing

  1. Rør i fløden med et lille piskeris, til den tykner en smule.
  1. Tilsæt olie, sennep og fintrevet vesterhavsost.
  1. Smag dressingen til med flagesalt og peber.

Servering

  1. Servér asparges med vesterhavsdressing, friterede vagtelæg, ærteskud og flute.