Asparges med rejer og hollandaise
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Sprøde asparges med rejer og hjemmelavet hollandaise sauce

Forretten smager af det spirende forår. Den er enkel, uimodståelig og en vidunderlig kombination af velsmagende asparges, rejer og fed, syrlig hollandaise.

Sprøde asparges med rejer og hjemmelavet hollandaise sauce

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Asparges med rejer

  • 6 grønne asparges
  • 6 hvide asparges
  • ½ citron, saften
  • 100 g rejer
  • ½ potte bredbladet persille eller brøndkarse

Hollandaise

  • 75 g smør
  • 2 æggeblommer
  • ¼ citron, saft
  • ¼ bouillon
  • flagesalt og peber

Sådan gør du

Asparges med rejer

  1. Knæk den nederste træede ende af aspargesene.
  1. Skræl forsigtigt de hvide asparges fra hoved og ned.
  1. Damp de hvide asparges i ca. 5 min. og de grønne i 2 min. i vand tilsat citronsaft.
  1. Afkøl aspargesene.

Hollandaise

  1. Smelt smørret ved svag varme.
  1. Fjern vallen på toppen.
  1. Pisk æggeblommer sammen med citronsaft og bouillon i en skål over vandbad.
  1. Det er vigtigt, det ikke bliver for varmt.
  1. Pisk det smeltede klarede smør i æggeblandingen – lidt ad gangen – og fortsæt med at piske, til saucen legerer.
  1. Smag til med flagesalt og lidt peber.

Servering

  1. Anret de to slags asparges på tallerkener.
  1. Top med afdryppede rejer, og hæld sauce over.
  1. Top med krydderurter.