Sprød tærte med hvide asparges
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Hvide asparges, sennepscreme og frisé i sprød tærte

De skrøbelige tærtebunde er sprøde og gemmer på en uimodståelig sennepscreme, sæsonens dampede hvide asparges og let bitter frisésalat.

Hvide asparges, sennepscreme og frisé i sprød tærte

En yderst smuk og appetitlig forret, der bør nydes, mens det er sæson for de danske asparges.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Tærtedej

  • 50 g hvedemel
  • 37 g koldt smør
  • ¼ tsk. flagesalt
  • ¾ spsk. vand

Sennepscreme

  • ½ spsk. sød sennep
  • ½ spsk. dijonsennep
  • ¼ citron, saften
  • ¼ tsk. sukker
  • ¾ dl piskefløde
  • ¾ dl cremefraiche 38 %
  • flagesalt og peber

Fyld

  • ½ bundt hvide asparges
  • ¼ citron
  • ½ bundt radiser
  • lidt frisésalat
  • spiselige blomster, fx stedmoderblomster

Sådan gør du

Tærtedej

  1. Kom hvedemel og koldt smør i en blender/foodprocessor, og kør det sammen til en smuldredej.
  1. Tilsæt salt og vand, og kør, indtil dejen er samlet.
  1. Pak dejen i husholdningsfilm, og stil den på køl i mindst 1 time.
  1. Rul dejen ud – enten på en pastamaskine eller mellem to stykker bagepapir.
  1. Læg dejen i 4 smurte portionstærteforme, skær den til, og tryk den godt op ad formen.
  1. Prik små huller i dejen med en gaffel.
  1. Dæk med bagepapir og tærtekugler, og bag bundene ved 180o i ca. 10 min.
  1. Løft bagepapir og bønner fra tærterne, og bag tærterne i yderligere ca. 5 min.
  1. Afkøl tærtebundene, inden de tages ud af formene.

Sennepscreme

  1. Bland de to slags sennep med citronsaft og sukker.
  1. Pisk fløden til skum.
  1. Tilsæt cremefraiche, og pisk til ønsket konsistens.
  1. Vend med sennepsblandingen, og smag cremen til med flagesalt og peber.

Hvide asparges

  1. Knæk den nederste træede ende af asparges.
  1. Skræl dem fra hoved og ned.
  1. Damp asparges i vand tilsat citron i ca. 5 min., afdryp, og skær dem i snitter.
  1. Skær radiser i tynde skiver på en mandolin.
  1. Skyl salaten, og slyng den tør.
  1. Del den i mindre stykker.

Servering

  1. Fordel sennepscreme på tærtebundene.
  1. Fordel hvide asparges i de bagte tærtebunde sammen med radiser og frisésalat.
  1. Pynt med spiselige blomster.