© Stine Christiansen

Opskrift på lækker grøntsagstærte med burrata og marinerede grøntsager

Denne tærte med asparges er supernem at lave, og kan både egene sig som hovedret for nogle få eller en sprød forret for lidt flere.

Grøntsagstærte med burrata og marinerede grøntsager

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • rulle butterdej, 275 g
  • 83 g cremefraiche, 18 %
  • 2 æg
  • Salt og peber
  • 16 g revet parmesan
  • revet squash
  • lille squash
  • håndfuld frisk basilikum
  • grønne asparges
  • 8⅓ ml olivenolie
  • 3⅓ ml hvidvinseddike
  • 41 g burrata
  • Urter, fx ærteskud og brøndkarse

Sådan gør du

  1. Beklæd en stor rektangulær tærteform med butterdej.
  1. Pisk cremefraiche, æg, salt og peber sammen.
  1. Tilsæt revet parmesan, squash samt grofthakket basilikum, og kom det i tærteformen.
  1. Bræk det træede af aspargesene, og læg den gode del oven på tærten.
  1. Bag tærten ca. 25 min. ved 180°, til æggemassen er stivnet, og tærten sprød.
  1. Riv aspargesene og squashen i lange bånd, og vend dem i en blanding af olivenolie, eddike, salt og peber.
  1. Tag tærten ud af formen, og placér den på et spækbræt.
  1. Læg burrataen oven på tærten, og top med de marinerede grøntsager.
  1. Pynt med urter, og servér.

LÆS OGSÅ