Næsten old school porretærte med valnødder og kylling

Der er masser af fyld og god mæthed i denne porretærte, som har fået selskab af kogt kylling, valnødder og en blød gedeost.

Porretærte
© Anders Schønnemann

Tærtefad med løs bund fra Kunst & Køkkentøj, hørserviet fra Broste Copenhagen, lille saltkar i keramik fra Wurtz.

Næsten old school porretærte med valnødder og kylling

4 personer

Det skal du bruge:

Mørdej

  • 120 g hvedemel
  • 60 g groft speltmel
  • ½ tsk. salt
  • 120 g smør
  • 1-2 spsk. koldt vand

Fyld

  • 1 stk. kyllingebryst uden skind og ben
  • 2 porrer
  • 200 g kogte kartofler
  • 100 g gedeost
  • 50 g valnødder
  • 3 æg
  • 2 dl fløde
  • salt og peber

Det skal du gøre:

Mørdej

  1. Bland hvedemel, speltmel og salt sammen.
  2. Skær smørret i mindre stykker, og smuldr det i melblandingen.
  3. Saml dejen hurtigt med koldt vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile ca. 30 min i køleskabet.
  4. Tænd ovnen på 200 °.
  5. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform.
  6. Læg dejen i en smurt tærteform og tryk den godt ned i formen, så den kommer op ad kanten.
  7. Skær overskydende dej fra.
  8. Prik dejen med en gaffel.
  9. Læg et stykke bagepapir over tærtebunden og fyld det med tærtekugler eller tørrede bønner.
  10. Bag bunden i ca. 15 minutter, til den er gylden.
  11. Fjern bønner og bagepapir.

Fyld

  1. Kog kyllingen i ca. 12 minutter.
  2. Kassér kogevandet og findel kyllingekødet med to gafler.
  3. Rens porrerne, og skær dem i skiver.
  4. Damp porrerne i 2 minutter.
  5. Skær kartoflerne i små tern.
  6. Pisk æg med fløde, og krydr med salt og peber.
  7. Fordel kylling, porre, smuldret gedeost og æggemasse på den forbagte tærtebund.
  8. Drys med valnødder og bag tærten ovnen i ca. 25 min., til den er gylden.