Hovedret —
Næsten old school porretærte med valnødder og kylling
Der er masser af fyld og god mæthed i denne porretærte, som har fået selskab af kogt kylling, valnødder og en blød gedeost.
Tekst — Lone Kjær
Tærtefad med løs bund fra Kunst & Køkkentøj, hørserviet fra Broste Copenhagen, lille saltkar i keramik fra Wurtz.
Næsten old school porretærte med valnødder og kylling
4 personer
Det skal du bruge:
Mørdej
- 120 g hvedemel
- 60 g groft speltmel
- ½ tsk. salt
- 120 g smør
- 1-2 spsk. koldt vand
Fyld
- 1 stk. kyllingebryst uden skind og ben
- 2 porrer
- 200 g kogte kartofler
- 100 g gedeost
- 50 g valnødder
- 3 æg
- 2 dl fløde
- salt og peber
Det skal du gøre:
Mørdej
- Bland hvedemel, speltmel og salt sammen.
- Skær smørret i mindre stykker, og smuldr det i melblandingen.
- Saml dejen hurtigt med koldt vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile ca. 30 min i køleskabet.
- Tænd ovnen på 200 °.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform.
- Læg dejen i en smurt tærteform og tryk den godt ned i formen, så den kommer op ad kanten.
- Skær overskydende dej fra.
- Prik dejen med en gaffel.
- Læg et stykke bagepapir over tærtebunden og fyld det med tærtekugler eller tørrede bønner.
- Bag bunden i ca. 15 minutter, til den er gylden.
- Fjern bønner og bagepapir.
Fyld
- Kog kyllingen i ca. 12 minutter.
- Kassér kogevandet og findel kyllingekødet med to gafler.
- Rens porrerne, og skær dem i skiver.
- Damp porrerne i 2 minutter.
- Skær kartoflerne i små tern.
- Pisk æg med fløde, og krydr med salt og peber.
- Fordel kylling, porre, smuldret gedeost og æggemasse på den forbagte tærtebund.
- Drys med valnødder og bag tærten ovnen i ca. 25 min., til den er gylden.