Simregryden poulet chasseur
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Opskrift på poulet chasseur: Fransk simreret med kylling i hvidvin, svampe og urter

Simreretten Poulet chasseur betyder jægerkylling, da ingredienserne i princippet ville kunne findes af en jæger i naturen. Her kan du dog nøjes med en kylling købt med god samvittighed, der her tilberedes på perfekt efterårsmanér i en simregryde ved svag varme.

Simregryden poulet chasseur

Retten smager af det kommende efterår, er nem at tilberede og serveres – næsten som i Frankrig – med en sprød salat og evt. baguette.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Poulet chasseur

  • ½ kylling
  • 250 g svampe
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g bacon
  • 12 g smør til stegning
  • 35 g tomatpuré
  • 1 dl hvidvin
  • 1½ dl hønsebouillon
  • 1 laurbærblade
  • kviste frisk timian
  • 1 tsk. majsstivelse
  • flagesalt og peber

Tilbehør

  • sprød salat
  • olivenolie
  • flagesalt og peber
  • baguette

Sådan gør du

Poulet chasseur

  1. Partér kyllingen, så du har to hele lår, to bryster og to vinger.
  1. Krydr med lidt flagesalt og peber.
  1. Børst svampene rene.
  1. Halvér dem eventuelt.
  1. Pil og hak løget. Pres hvidløgene.
  1. Steg bacon sprød i gryden. Tag det op, og gem til senere.
  1. Smelt smørret i gryden, og brun kyllingestykkerne. Tag dem op.
  1. Brun svampene i gryden.
  1. Tilsæt løg og hvidløg, og vend godt rundt.
  1. Tilsæt tomatpuré, kyllingestykker, hvidvin, hønsebouillon, laurbærblade og timian.
  1. Bring i kog, og lad det simre, til kyllingestykkerne er møre.
  1. Brystet bliver mørt først, så tag det gerne op efter cirka 20 min.
  1. Lårene skal have cirka 30 min.
  1. Tag de resterende kyllingestykker op af gryden.
  1. Bring saucen i kog, og jævn den evt. med majsstivelse rørt ud i vand.