Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Grønkålstærte med gedeost og pancetta

Giv tærten et comeback med grønkål, gedeost og pancetta. Servér tærten med en sprød salat som tilbehør.

Grønkålstærte

© Anders Schønnemann

1 stor tærte 4-6 personer

INGREDIENSER

Tærtedej:
75 g grahamsmel 125 g hvedemel
1 tsk. salt
100 g smør
1-2 spsk. koldt vand

Fyld:

200 g ribbet grønkål 100 g pancetta i tern 1 fed hvidløg
salt og peber
4 æg
2 dl cremefraiche 100 g gedeost

FREMGANGSMÅDE:

Tærtedej:

• Bland grahamsmel, hvedemel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker, og smuldr det i melblandingen. Saml dejen hurtigt med koldt vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile ca. 30 min. i køleskabet.

• Tænd ovnen på 200 °.

• Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Træk det ene stykke bagepapir af, og vend det andet med den udrullede mørdej nedad hen over en smurt tærteform ca. 25 cm i diameter. Træk forsigtigt bagepapiret af, og tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten.

Fyld:
• Rens grønkålen, og snit den fint. Steg pancetta næsten sprød på en stor tør pande. Tilsæt grønkål - den fylder meget, men falder lidt sammen – og presset hvidløg. Steg kålen i ca. 5 min. Krydr med salt og peber.

• Rør æg med cremefraiche, og vend med grønkål-pancetta-blandingen. Hæld fyldet over tærten. Smuldr med gedeost, og bag tærten i ovnen i ca. 25 min., til æggemassen er fast.

Relaterede Artikler