Kartoffelsalat
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Karoffelsalat med hvide asparges, blåbær, ost og kærnemælksdressing

En god dressing, hvide asparges, bær, rucola og en lagret ost. Mere skal der ikke til for at pifte kartoffelsalaten op med et strejf af umami, surt, sødt, salt og bittert.

Karoffelsalat med hvide asparges, blåbær, ost og kærnemælksdressing

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Kartoffelsalat med bær

  • 300 g nye kartofler
  • ½ lille bundt hvide asparges
  • ¼ citron
  • 50 g rucola
  • 100 g blåbær
  • 25 g lagret ost, fx Gammel Knas fra Arla Unika, alternativt en god parmesanost

Kærnemælksdressing

  • ¼ dl kærnemælk
  • ¼ dl fløde
  • ½ spsk. citronsaft
  • ½ spsk. sød sennep
  • ½ spsk. olivenolie
  • flydende honning

Sådan gør du

Kartoffelsalat med bær

  1. Skur kartoflerne, og kog dem lige netop møre.
  1. Afkøl kartoflerne.
  1. Knæk den nederste træede ende af aspargesene.
  1. Skræl dem fra hoved og ned.
  1. Damp dem i lidt vand tilsat citron i ca. 5 min. afhængigt af tykkelsen.
  1. Afdryp, og skær asparges i snitter.
  1. Skyl rucola, og slyng tør. Skyl blåbærrene.
  1. Skær kartoflerne i mindre stykker, og vend forsigtigt med asparges, rucola, blåbær og revet lagret ost.

Kærnemælksdressing

  1. Rør ingredienserne til dressingen sammen.
  1. Smag til med flydende honning, og dryp over salaten.

I sensommeren kan blåbær erstattes af majs fra kolbe.