© Anders Schønnemann

Laks og kartofler med trøffelolie og æblesalat

Med denne opskrift slipper du for stegeos, for både fisk og kartofler bliver nemlig tilberedt i ovnen.

Opskrift til 4 personer

kartofler 1 kg, små, vaskede
olivenolie 1 spsk.
trøffelolie 1-2 tsk.
laksefileter 4 stk.
citronsaft 1 spsk.
sukker 2 tsk.
æble 1 stk.
løg 1 stk.
kapersbær til pynt
salt og peber

Sæt ovnen på 250?. Vend kartoflerne med olivenolie og salt, og stil dem i ovnen i ca. 25 minutter. Læg laksen i et ildfast fad. Dryp lidt olivenolie over laksen, og drys med salt og peber.

Bag laksen ved siden af kartoflerne i 10 minutter. Kom sukker og citronsaft i en skål. Hak æble og løg fint, og vend det i. Tag laksen ud af ovnen. Tag kartoflerne ud, og vend dem med trøffelolie.

Servér kartofler og laks med æblesalaten og kapersbær.

Tip: Trøffelolie i små mængder smager skønt. I store mængder bliver det for dominerende. Prøv nogle dråber i din søndagsomelet, i flødesaucen til dampet fisk, i risottoen med svampe eller med din pasta, som bliver vendt med ovnstegte rodfrugter.