© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Nye danske kartofler i en lækker fyldig salat med spidskål og friskbælgede ærter

Sæsonens første nye danske kartofler er en delikatesse. Nyd dem i en fyldig salat med en aromatisk vinaigrette, spidskål og friskbælgede ærter.

Grøn salat med nye kartofler og frisk dild

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Vinaigrette

  • 1 æggeblommer
  • ½ tsk. grovkornet sennep
  • ½ dl olivenolie
  • ¼ saft af citron
  • ½ fed hvidløg
  • 15 g parmesanost
  • flagesalt og peber

Kartoffelsalat

  • 250 g kartofler
  • ¼ spidskål
  • ¼ tsk. salt
  • ¼ tsk. sukker
  • ½ bundt dild
  • 100 g ærter i bælg
  • flagesalt og peber

Sådan gør du

Vinaigrette

  1. Pisk æggeblommer med sennep, og spæd til med olivenolie, til den tykner en smule.
  1. Tilsæt citronsaft, presset hvidløg og friskrevet parmesanost.
  1. Smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft.

Kartoffelsalat

  1. Skur kartoflerne, og kog dem lige netop møre.
  1. Afkøl kartoflerne.
  1. Snit kålen helt fint.
  1. Drys med salt og sukker, og kram kålen godt.
  1. Skyl og hak dilden.
  1. Bælg ærterne.
  1. Vend kartoflerne med vinaigrette og dernæst med spidskål, dild og ærter.
  1. Krydr med flagesalt og peber, og anret evt. på blade af spidskål.