© Tia Borgsmidt. Styling: Lone Kjær

Opskrift på lækker grønkålssalat med bagte rødbeder, linser og ricotta

Vi elsker vinterens grønkålssalater, som er fyldige og mættende. Her serveres kålen i selskab med bagte rødbeder og linser på en blød bund af ricotta.

Grønkålssalat med bagte rødbeder, linser og ricotta

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

Bagte rødbeder

  • 250 g rødbeder
  • 1 spsk. olivenolie
  • Flagesalt og peber

Grønkålssalat

  • 50 g sorte linser
  • 50 g hakket grønkål
  • 1⁄2 tsk. salt
  • 1⁄2 tsk. sukker
  • 25 g tørrede figner
  • 1 spsk. pinjekerner
  • Olivenolie

Ricottacreme

  • ½ bæger ricotta
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  1. Skræl rødbederne, skær dem i små mundrette stykker, og vend med olivenolie.
  1. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, krydr med flagesalt og peber, og bag i ovnen i ca. 20 min.

Grønkålssalat

  1. Skyl linserne, og kog i letsaltet vand i 20 min. ved svag varme. Afdryp linserne.
  1. Drys grønkål med salt og sukker, og kram den godt.
  1. Hak fignerne.
  1. Rist pinjekerner gyldne på en tør pande.

Ricottacreme

  1. Rør ricotta med flagesalt og peber.

Servering

  1. Vend linser med rødbeder og hakket grønkål, og dryp lidt olivenolie over.
  1. Anret ricotta i bunden af tallerkener eller et fad, og top med grønkålssalat.
  1. Top med figner og pinjekerner, og servér.

LÆS OGSÅ