Rødbedetatar med æble, gedeostepuré, nødder og brød
Skal du have gæster til middag? Så giver vi her et bud på den perfekte forret.
AfLone Kjær
Kurvertbrød med malt og pisket smør
Ca. 20 små kuvertbrød
De små kuvertbrød har en naturlig smuk mørk farve, og smagen er dejlig intens. Vær opmærksom på, at dejen hæver koldt natten over. Brødene er bagt i en silikoneform til minirugbrød (ca. 2 x 8 cm), og resultatet er de små, fine kuvertbrød.
Det skal du bruge
Kurvertbrød med malt
- 3 dl vand
- 2 dl mørk øl
- 10 g gær
- 1 spsk. flagesalt
- 1 spsk. mørk maltsirup
- 100 g maltmel
- 200 g hvid fuldkornshvede
- Ca. 425 g hvedemel
- 1 silikoneform til kuvertbrød (ca. 2 x 8 cm)
Pisket smør
- 200 g smør
- Flagesalt
Sådan gør du
- Hæld vand og øl i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sirup, maltmel og hvid fuldkornshvede. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen, og rør dejen godt – brug en røremaskine. Den skal røres ca. 10 min. Hold lidt af melet tilbage, og ælt dejen, til den slipper skålens kant.
- Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.
- Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå på køkkenbor-det 1 times tid.
- Vælt dejen ud på et meldrysset bord, del dejen i ca. 20 mindre stykker, og form dem til små brød, der passer i størrelsen til din form. Læg dem i formen, og lad dem hæve tildækket ca. 30 min.
- Tænd ovnen på 225° varmluft, og bag brødene i ovnen i ca. 15 min., til de er mørke og sprøde i overfladen.
- Skær smørret i mindre stykker, og pisk det blødt og luftigt med en elpisker. Drys med flagesalt.
- Servér brødene lune med pisket smør.
Tip
Har du ikke en silikone-form til minirugbrød, så brug en muffinform i stedet.