© Foto og styling: Stine Christiansen

Opskrift på sprøde bruschetta med krabbe og fennikel

Nok fejler den klassiske bruschetta med tomat absolut ingenting. Men hvorfor ikke give den et maritimt islæt? Det er perfekt til de der lune sommerdage, hvor maden gerne må være frisk og enkel

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 83 g krabbekød fra kogte krabbekløer
  • ¼ tsk. knuste fennikelfrø
  • knsp. tørret chili
  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ spsk. citronsaft
  • salt og peber
  • ⅓ tsk. honning
  • fennikelknold
  • 2 skiver af surdejsbrød
  • aioli eller persilleolie

Sådan gør du

  1. Bland krabbekødet med knuste fennikelfrø, chili, 1 spsk. olivenolie og 1 spsk. citronsaft.
  1. Smag til med salt og peber.
  1. Smag resten af olien og citronsaften til med honning, salt og peber.
  1. Snit fennikelknolden fint, brug gerne et mandolinjern, og vend det i olieblandingen.
  1. Rist eller grill brødene.
  1. Smør dem med lidt aioli (se muslingesuppen), eller dryp med lidt persilleolie (se fyldte grillede blæksprutter), alt efter hvad du synes bedst om.
  1. Fordel krabbekødet oven på brødene, og pynt med marineret fennikel samt fennikeltop.