© Anders Schønnemann

Tournedos med belugalinser, rødbede, madeiraglace og sprøde grønkålschips

Smagsløgene bliver rigtig forkælet med denne lækre hovedret, hvor det meste oven i købet kan klargøres i forvejen.

## Tournedos med belugalinser, rødbede, madeiraglace og sprøde grønkålschips 4 personer Rødbeder 400 g Belugalinser 100 g Olivenolie 3 spsk. Citron reven skal af 1 stk. Shiitake-svampe 200 g Smør 20 g Hvidløg 1 fed Salt og peber GRØNKÅLSCHIPS Grønkål 100 g uden stilke Olivenolie Flagesalt 1 tsk. MADEIRAGLACE Balsamicoeddike 1 dl Madeira 2 dl Oksefond 5 dl Smør 50 g til montering Oksetournedos af mørbrad 4 stk. Salt og peber Smør til stegning

© Anders Schønnemann
### Forberedelse dagen før: Kog rødbederne møre. Afkøl, og gnub skindet af. Afkøl rødbederne. Kog belugalinserne som angivet på emballagen, afdryp og afkøl. Vend linserne med olivenolie og citronskal, og opbevar i en beholder med låg. * Skær grønkålen i grove stykker. Vend grønkålsbladene med olivenolie, og fordel på en bageplade med bagepapir. Drys med salt, og bag dem i ovnen ved 170 0 i ca. 10 min., til de er sprøde. Afkøl, og opbevar dem på et stykke fedtsugende papir i en beholder med låg. Rens svampe, og gem dem i en papirpose i køleskabet til næste dag.
### På selve dagen: Kom balcamicoeddiken i en lille gryde og kog ind til det halve. Hæld madeira på, og kog væden ind til det halve. Hæld fond på, og kog ned til det halve. Ønskes en tykkere konsistens, koges saucen lidt længere tid. Tag gryden af blusset, og pisk koldt smør i. Smelt smørret på en pande, og rist svampe med hvidløg ved god varme i ca. 3 min. Ryst panden undervejs, så svampene ikke brænder på. Krydr med salt og peber. Krydr kødet med salt og peber. Smelt smørret på en pande, og brun bøfferne ved god varme på begge sider. Sænk varmen og steg i yderligere ca. 3 min. på hver side, afhængig af tykkelse og hvor rødt du ønsker kødet. Lav kugler af rødbederne med et parisiennejern. Alternativt skæres de i små tern. Lun eventuelt linserne. Anret belugalinser med rødbeder, svampe og tournedos. Hæld madeiraglace over, og top med sprøde grønkålschips.