Salat med havreris og quiona
© Stine Christiansen

Opskrift på fyldig salat med havreris, radiser, gulerødder og granatæble

Med en bund af havreris og quinoa får denne slat virkelig fylde, så den mætter godt. Og med multifarvede gulerødder og sprøde radiser er den også festlig for øjet.

Fyldig salat med havreris, quinoa, radiser, gulerødder og granatæble

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl havreris
  • ½ dl sort eller rød quinoa
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • ½ tsk. dijonsennep
  • ½ tsk. honning
  • 2 spsk. olivenolie
  • gulerødder, gerne de farvede
  • ½ bundt radiser
  • 75 g salatost
  • 50 g granatæblekerner
  • Masser af krydderurter, fx kørvel og bronzefennikel
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Skyl havrerisene og quinoa grundigt hver for sig, og kog dem som anvist på emballagen.
  1. Hæld vandet fra, skyl i koldt vand, og lad dem dryppe af.
  1. Ryst eddike, dijonsennep, honning og olivenolie sammen til en dressing, og smag til med salt og peber.
  1. Skræl gulerødderne, og snit dem i tynde skiver.
  1. Skyl og nip radiserne, og skær dem i tynde skiver.
  1. Vend havreris, quinoa, gulerødder og radiser i dressingen.
  1. Anret på fad eller tallerkener, og smuldr osten hen over.
  1. Drys med granatæblekerner samt masser af krydderurter, og servér.

LÆS OGSÅ