© Stine Christiansen

Opskrift på jordbær bagt i vanilje og zumak med pisket feta og sprødt brød

Det sprøde, det søde, det sure og det salte i én sommerlig anretning som du ikke har fået den før. Servér ristet brød med en pisket fetacreme og marinerede bagte jordbær til.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Bagte jordbær

  • ½ kg halverede jordbær
  • ½ tsk. sumak
  • ½ stang vanilje
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. hakkede pistacienødder
  • ½ god håndfuld basilikum og mynte
  • 2 tynde skiver ristet brød

Pisket feta

  • 75 g feta
  • 37 g cremefraiche
  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ spsk. citronsaft
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Pisk smuldret feta sammen med cremefraiche, olivenolie og citronsaft, og smag til med peber.
  1. Bred de halve jordbær ud på en bageplade, og krydr med sumak.
  1. Rør vaniljekorn og honning sammen, og dryp det hen over bærrene.
  1. Bag dem ved 225°, til de begynder at karamellisere.
  1. Servér straks drysset med pistacienødder og urter og med pisket feta samt ristet brød til.

LÆS OGSÅ