grill menu opskrifter dessert
© Anders Schønnemann

Opskrift på bær-fool med hjemmelavet marengs

Hvis man køber marengs, er det her verdens nemmeste dessert. Bager man dem i stedet selv – som vi naturligvis gør – går desserten lige et niveau op, og den bliver kun endnu bedre.

Bær-fool med hjemmelavet marengs

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Marengs

  • æggehvider
  • 75 g sukker
  • ½ tsk. citronsaft

Råsyltede bær

  • 200 g bær
  • 25 g sukker
  • 1 dl piskefløde
  • ½ vaniljestang
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 spsk. smuttede mandler

Sådan gør du

Marengs

  1. Tænd ovnen på 100 ° varmluft.
  1. Pisk æggehviderne stive med en håndmikser.
  1. Tilsæt citronsaft, og pisk.
  1. Tilsæt sukkeret gradvist, mens der fortsat piskes kraftigt.
  1. Top blandingen op ved hjælp af to skeer til marengs på ca. 5 cm i diameter.
  1. Bag marengs i ca. 1 ½ time, til de er tørre.

Råsyltede bær

  1. Rens bærrene, og kom dem i en skål sammen med sukker og vaniljekorn.
  1. Vend forsigtigt rundt.
  1. Hak chokolade og mandler.
  1. Pisk fløden til skum og vend med chokolade og mandler.
  1. Fordel lagvis knust marengs, råsyltede bær og flødeskum i fire skåle.

Der bliver flere marengs, end du skal bruge til desserten. Opbevares resten i en beholder med tætsluttende låg, kan de holde sig længe.