Dessert med citrontiramisu
© Tia Borgsmidt

Opskrift på hvid tiramisu med et syrligt twist

Vi giver den klassiske tiramisu et lækkert syrligt modspil i denne lyse udgave, hvor citron har fået hovedrollen. Desserten er uimodståelig og den perfekte afslutning på en aften inspireret af det italienske køkken.

Lemon-tiramisu

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 25 g æggeblommer
  • 50 g flormelis
  • 125 g mascarpone
  • 100 lemoncurd
  • Revet skal af 1 ubehandlet citron
  • ½ dl limoncello
  • ½ dl citronsaft
  • 50 g ladyfingers
  • ½ dl piskefløde

Sådan gør du

  1. Kom æggeblommer i en skål med flormelis, og pisk i ca. 3 min., til massen er lys og cremet.
  1. Tilsæt mascarpone, og vend forsigtigt rundt, til ostecremen er uden klumper.
  1. Vend med lemoncurd og citronskal, til cremen er uden klumper.
  1. Bland limoncello med citronsaft i en dyb tallerken.
  1. Find de glas, du vil lave desserten i.
  1. Dyp ladyfingers – en ad gangen og på begge sider – i limoncelloblandingen, og fordel dem i de 4 glas. Skær dem eventuelt til, så de passer i størrelsen.
  1. Kom lidt creme over ladyfingrene, og gentag, så du får flere lag.
  1. Stil desserten tildækket på køl til næste dag.

Servering

  1. Tag desserten ud af køleskabet ca. 10 min. før servering.
  1. Pisk fløden til skum, og fordel skødesløst lidt flødeskum på toppen af hvert glas. Servér straks.

LÆS OGSÅ