Dessert Overdådig nødde-marengskage med sommerbær Den ultimative sommer-dessert. Af Gitte Heidi Rasmussen — 07. juni 2019 #Kage © Stine Christiansen Nødde-marengs-kage med mascarponecreme & sommerbær Antal personer: 10 Det skal du bruge: Marengs 5 æggehvider 200 g sukker 200 g finthakkede ristede hasselnødder 75 g hakket hvid chokolade 75 g smeltet afkølet smør (ekstra til at smøre formen) 2 spsk. hvedemel Mascarponecreme 250 g mascarpone ½ dl flormelis ½ stang vanilje 3 dl piskefløde Andet ½ kg jordbær 200 g hindbær 125 g blåbær spiselige blomster fx hornvioler flormelis Sådan gør du: Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk, til marengsen er luftig og sej. Hak nødder og chokolade fint, og vend dem i marengsen. Vend dernæst forsigtigt det smeltede smør og hvedemelet i. Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør siderne med smør. Drys med lidt hvedemel, og kom dejen i formen. Bag kagen ved 175 ° i ca. 45 min., og lad den køle helt af. Løsn forsigtigt i siderne, og flyt bunden over på et stort fad. Pisk mascarpone, flormelis og vaniljekorn let. Tilsæt fløde, og pisk til en tyk og luftig creme. Fordel cremen på bunden, og top med masser af friske bær, blomster, og drys med flormelis. Relateret Dessert Den lækreste islagkage med blåbær, hindbær og jordbær Dessert Sommerbær med koldskålscreme Julemad Julesnaps med krydderier og bær Tilbehør Lav din egen jordbæreddike med peber Opskrifter Kyllingesalat med kartofler, jordbær og mormordressing Tilbehør Salat med burrata, jordbær, oliven og croutoner