
Overdådig nødde-marengskage med sommerbær
Den ultimative sommer-dessert.
AfGitte Heidi Rasmussen
Nødde-marengs-kage med mascarponecreme & sommerbær
Antal personer: 10
Det skal du bruge:
Marengs
- 5 æggehvider
- 200 g sukker
- 200 g finthakkede ristede hasselnødder
- 75 g hakket hvid chokolade
- 75 g smeltet afkølet smør
- (ekstra til at smøre formen)
- 2 spsk. hvedemel
Mascarponecreme
- 250 g mascarpone
- ½ dl flormelis
- ½ stang vanilje
- 3 dl piskefløde
Andet
- ½ kg jordbær
- 200 g hindbær
- 125 g blåbær
- spiselige blomster fx hornvioler
- flormelis
Sådan gør du:
- Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk, til marengsen er luftig og sej.
- Hak nødder og chokolade fint, og vend dem i marengsen.
- Vend dernæst forsigtigt det smeltede smør og hvedemelet i.
- Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør siderne med smør. Drys med lidt hvedemel, og kom dejen i formen.
- Bag kagen ved 175 ° i ca. 45 min., og lad den køle helt af.
- Løsn forsigtigt i siderne, og flyt bunden over på et stort fad.
- Pisk mascarpone, flormelis og vaniljekorn let. Tilsæt fløde, og pisk til en tyk og luftig creme.
- Fordel cremen på bunden, og top med masser af friske bær, blomster, og drys med flormelis.