Mandelkage med hvid chokolade og friske røde bær
© Tia Borg Smidt. Styling: Lone Kjær

Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær

Hvis dansk sommer var en kage, kunne denne meget vel være lige præcis det. Men sin dybe smag i mandel- og chokoladebunden, de friske og syrlige bær og den luftige, søde skum er kagen her den perfekte afslutning på årets sommermiddag.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers

Til mandelkagen

  • 25 g smør
  • 25 g rørsukker
  • ¾ store æg
  • 37 g hvid chokolade
  • 37 g mandelmel
  • 12 g hvedemel
  • ¼ flagesalt

Til topping

  • 50 g jordbær
  • ½ dl piskefløde
  • ¼ dl cremefraiche, 38%
  • ¼ flormelis
  • 50 g bær til pynt
  • Evt. lidt kornblomst til pynt

Sådan gør du

Mandelkagen

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  1. Pisk smør og sukker cremet med elpisker. Del æggene i blommer og hvider. Kom æggeblommer i smør-sukker-blandingen, og pisk sammen.
  1. Hak chokoladen. Bland mandelmel med hvedemel og salt, og rør i dejen sammen med chokoladen.
  1. Pisk æggehviderne stive, og fold forsigtigt i dejen.
  1. Spænd et stykke bagepapir i bunden af en springform, ca. 20 cm i diameter, og pensl siderne med smør.
  1. Hæld dejen i formen, og bag kagen i 20-25 min., til den er gylden. Mærk eventuelt efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages den lidt længere tid.
  1. Afkøl kagen, før den sættes over på et fad.

Topping

  1. Skyl og nip jordbærrene. Skær jordbærrene i små tern.
  1. Pisk fløden til skum. Tilsæt cremefraiche, og pisk yderligere et kort øjeblik.
  1. Smag til med flormelis, og vend med jordbær.
  1. Fordel cremen på kagen, og top med bær. Drys eventuelt med blå kornblomst

LÆS OGSÅ