Danmarks bedste is - isvaffel © Getty Images

De bedste is i Danmark: En komplet liste over (alle de) ishuse, hvor smagen er køen værd

Leder du efter Danmarks bedste is? Vi har krydret læsernes favoritter med vores egne, og du finder hele listen her. Fra de bedste is i København, Aarhus og Odense til isbutikker spredt over hele landet.

Så snart solen rammer Danmark, starter de.

De lange køer foran de hundredvis af isbutikker over hele Danmark.

Gode, gammeldags isvafler med guf, flødebolle og marmelade har fået selskab af italiensk gelato, der efterhånden er blevet en sikker favorit hos mange danskere. Ispinde i luksusudgaver, forfriskende sorbetter samt yoghurtvarianter er også blandt sortimentet hos isbutikkerne, der favner de flestes hede isdrømme.

Vi har støvsuget isbutikkerne på tværs af Danmark for at identificere de bedste is, og på listen finder du alt fra mojitosorbet (ja, du læste rigtigt), klassikere som is med lakrids, pistacie og chokolade samt innovative varianter med yuzu, matcha, og vi kunne blive ved.

Summa summarum: Isen er ikke til at komme udenom (og det gælder alle slags, hvis nogen skulle spørge...)

Den elskede spise kommer da også i så mange varianter, at du med garanti kan finde din favorit blandt vores guides til de bedste is i København, Aarhus og Odense.

Find din nærmeste isbutik nedenfor - og god jagt!

Her er de: Danmarks bedste is

De bedste is i København
© Ismageriet

De bedste is i København

København bugner af isbutikker, og du kan hurtigt få travlt, hvis du leder efter hovedstadens bedste is.

Stort set samtlige isbutikker på listen over de bedste is i København har et sortiment, der får mundvandet til at løbe, og køerne til at vokse. Vi har støvsuget København for de bedste is, og vi lover, du ikke vil gå forgæves.

Tilbage er der bare at vælge - men den del må du selv stå til ansvar for.

FIND DEM HER De bedste is i København.

Bedste is i Aarhus: BO BEDRE guider
© Paradis

De bedste is i Aarhus

Man går på ingen måde forgæves i Aarhus, hvis man leder efter is, der får mundvandet til at løbe.

Aarhus - i lokales øjne fortsat smilets by - er helt med, når det kommer til is. Og omend du må sætte tid af til lange køer, tør vi godt love dig, at du vil få et smil på læben, når du har sat tænderne i en is fra vores guide til de bedste is i Aarhus.

Om du er til traditionelle varianter i en gammeldags vaffel, sydlandsk stemning ala italiensk gelato eller Instagramværdige ispinde, så finder du dem i Aarhus.

FIND DEM HER De bedste is i Aarhus.

Bedste is i Odense
© Iscafé Nørregade

De bedste is i Odense

Også fynboerne har taget isen til nye højder, og her finder man et stort udvalg af gammeldags isvafler, half'n'half (guf, kugler og softice), italiensk is, veganske og sukkerfrie varianter - og har du børn med, vil du helt sikkert ikke gå galt i byen med et besøg hos den børnevenlige isbutik i Bolbro, der tilbyder legeområde, Paw Patrol-is og flamberet guf.

Vi har allieret os med vores læsere og har støvsuget Odense for de bedste is - og vi lover, du ikke vil blive skuffet.

FIND DEM HER De bedste is i Odense.

Voel ismejeri
© Voel Ismejeri

De bedste is i hele Danmark

København, Aarhus og Odense er på ingen måde alene om at mestre isdisciplinen.

Over hele landet findes isbutikker, der er både vane- og kødannende. Har du et ærinde i sommerlandet - eller blot lyst til en tur ud i det ganske, danske land - så finder du med garanti en isbutik, du bør aflægge et visit, på listen nedenfor.

Rundt omkring i Danmark tilbyder dygtige mejerister alle de isvarianter, du kan drømme om. Er du til klassiske vafler med kugler (og guf), eller er du mere til at prøve nye smagsoplevelser i gamle klæder?

Uanset hvad går du ikke galt i byen med en is fra et af nedenstående isbutikker.

Find vores guide til de bedste is i hele landet nedenfor.