Spinatsalat med jordbær
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Spæd salat med jordbær, ærter og croutoner

Sæsonens spæde salater får dejligt selskab af luftige spinatblade, solmodne jordbær, friskbælgede ærter og sprøde brødcroutoner.

Spæd salat med jordbær, ærter og croutoner

Servér salaten som en selvstændig ret med en cremet stracciatella eller som tilbehør til lidt lækkert fra grillen.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Brødcroutoner

  • 2 skiver surdejsbrød
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 1 kviste frisk rosmarin
  • flagesalt

Spæd salat

  • 50 g spæde spinatblade
  • 50 g spæde salatblade
  • 125 g jordbær
  • 150 g ærter i bælg
  • 1 spsk. salte mandler
  • olivenolie
  • flydende honning
  • flagesalt og peber

Stracciatella

  • 1 kugler burrata
  • olivenolie
  • 1 kviste frisk mynte

Sådan gør du

Brødcroutoner

  1. Tænd ovnen på 225o varmluft.
  1. Riv brødet groft, og vend med olivenolie og hakket rosmarin.
  1. Fordel brødet på en bageplade med bagepapir, og krydr med flagesalt.
  1. Bag brødet sprødt i ovnen i ca. 8 min.

Spæd salat

  1. Skyl spinat og spæde salatblade, og slyng tør.
  1. Skyl og nip jordbærrene.
  1. Skær dem i mindre stykker.
  1. Bælg ærterne. Hak mandlerne.

Stracciatella

  1. Fjern den yderste del af burrataen, så du kun har den bløde, cremede midte tilbage.
  1. Anret på en lille tallerken.
  1. Dryp lidt olivenolie over, og top med mynteblade.
  1. Krydr med lidt flagesalt og peber.

Servering

  1. Vend spinat med salat, jordbær, ærter og mandler.
  1. Anret i skåle, og dryp olivenolie og honning over.
  1. Top med croutoner, og servér med stracciatella.