dessert med sommerbær
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Søde sommerbær med clotted cream og crunch

Sæsonens første sommerbær serveres friske med clotted cream og en crunch med marcipan.

Sommerbær, clotted cream og crunch

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Chrunch

  • 62 g marcipan
  • 37 g rørsukker
  • 25 g hvedemel
  • 25 g smør

Sommerbær

  • 250 g sommerbær
  • ½ spsk. sukker
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 2 kviste frisk mynte

Clotted cream

  • 100 g cremefraiche 38 %
  • 1 dl double cream 48 % (alternativt piskefløde)
  • ½ tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

Crunch

  1. Tænd ovnen på 200o. Riv marcipanen groft, og kom den i en skål med sukker, mel og smør.
  1. Ælt sammen til en crumble, fordel den på en bageplade med bagepapir, og bag i ca. 10 min., til den er gylden.
  1. Vend lidt i den undervejs. Afkøl den.

Sommerbær

  1. Klargør bærrene,og skær jordbær i mindre stykker.
  1. Kom bærrene i en skål, drys med sukker og vanilje, og vend forsigtigt rundt.
  1. Skyl og hak mynte, og vend med sommerbær.

Clotted cream

  1. Pisk cremefraiche blød og en anelse tyk.
  1. Pisk fløden til skum, og vend med cremefraiche og vaniljesukker.

Servering

  1. Anret bær og crunch i skåle med clotted cream.