© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt Dessert Søde sommerbær med clotted cream og crunch Sæsonens første sommerbær serveres friske med clotted cream og en crunch med marcipan. Af Lone Kjær — 10. juni 2024 Sommerbær, clotted cream og crunch Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Chrunch 62 g marcipan 37 g rørsukker 25 g hvedemel 25 g smør Sommerbær 250 g sommerbær ½ spsk. sukker ½ tsk. vaniljesukker 2 kviste frisk mynte Clotted cream 100 g cremefraiche 38 % 1 dl double cream 48 % (alternativt piskefløde) ½ tsk. vaniljesukker Sådan gør du Crunch Tænd ovnen på 200o. Riv marcipanen groft, og kom den i en skål med sukker, mel og smør. Ælt sammen til en crumble, fordel den på en bageplade med bagepapir, og bag i ca. 10 min., til den er gylden. Vend lidt i den undervejs. Afkøl den. Sommerbær Klargør bærrene,og skær jordbær i mindre stykker. Kom bærrene i en skål, drys med sukker og vanilje, og vend forsigtigt rundt. Skyl og hak mynte, og vend med sommerbær. Clotted cream Pisk cremefraiche blød og en anelse tyk. Pisk fløden til skum, og vend med cremefraiche og vaniljesukker. Servering Anret bær og crunch i skåle med clotted cream. Relateret Dessert Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær Forret Opskrift på jordbær bagt i vanilje og zumak med pisket feta og sprødt brød Hovedret Nem, italiensk pinsa med med langtidsbagt peberfrugt, tomat og stracciatella Dessert Opskrift på 4 hjemmelavede ispinde med mango, blåbær, jordbær og ananas Dessert Opskrift på æblekage med vanilje Julemad Opskrift på Red velvet cookies