Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Æblekage med vanilje

Hvis du kan lide en æblekage med et twist, skal du prøve denne lækre opskrift på æblekage med vanilje.

© Frederikke Heiberg

Skøn æblekage med vanilje

Opskrift til 8 pers.

Det skal du bruge:

  • æbler 1 kg, faste
  • smør 60 g
  • honning 50 g
  • smør 250 g, blødt
  • flormelis 250 g
  • vanilje 1 stang
  • æg 4
  • hvedemel 250 g
  • bagepulver 2 tsk.
  • salt ½ tsk.

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 220°. Smør og strø mel i en kageform, stil den i køleskabet.
  2. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i skiver på 2 cm. Lad dem tage farve på en pande med 60 g smør. Tilsæt honning, og lad blandingen karamellisere til en lys brun farve. Hæld æblerne i et fad, og lad dem afkøle.
  3. Kom 250 g blødt smør i en skål sammen med flormelis, og pisk massen luftig. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og tilsæt dem. Kom æggene i et ad gangen, og pisk godt.
  4. Sigt hvedemel, bagepulver og salt ned i en skål. Sigt det derefter endnu en gang over ægge-smør-blandingen. Bland det hurtigt sammen. Tilsæt ganske forsigtigt de karamelliserede æbler, og vend dem i blandingen.
  5. Tag den smurte kageform ud af køleskabet, og hæld dejen i den. Stil dejen i ovnen, og lad den bage i ca. 50 minutter, eller indtil kagen er fast og har taget farve. Hvis overfladen bliver for mørk, inden bagetiden er ovre, så dæk overfladen med et stykke stanniol.
  6. Tag kagen ud af ovnen, og lad den stå i mindst 10 minutter i formen, før den vendes ud på en bagerist for at afkøle.

Relaterede Artikler