Æbletræer med modne æbler
© Smederevac

Fra klassiske kager til vovede retter: 20 skønne opskrifter med æbler

Æblerne er i højsæson for tiden, og vi har derfor samlet 20 skønne opskrifter med den dejlige frugt. Du får alt fra forskellige æblekager, æblemuffins, æblechips, æblesalat og mange flere.

© Pia Enghild

Æblekage med marcipan

En nem og fyldig æblekage med marcipan er oplagt til den hurtige dessert.

Find opskriften på kagen lige her.

Gammeldags æblekage med tiramisucreme
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Gammeldags æblekage med ingefær og tiramisucreme

Brug sæsonens æbler til en himmelsk æblekage med et uimodståeligt italiensk tvist.

Find opskriften her.

Lækker æbletærte de luxe med frangipane og mandelsplitter
© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Æbletærte de luxe

Prøv luksusudgaven af den klassisk æbletærte.

Se opskriften her.

Røgede blå østershatte glaseret med en æblereduktion
© Andreas Mikkel Hansen

Røgede østershatte med æblereduktion, syltede sennepsfrø og friske æbler

Bistro Lupas chefkok deler sin personlige opskrift.

Se opskriften lige her.

Butterdejsruller med krydret æblefars og relish
© Stine Christiansen

Butterdejsruller med krydret æblefars og relish

Det er den perfekte som en snack til velkomst eller som forret.

Sådan gør du.

LÆS OGSÅ

Jordskokkesuppe med gorgonzola og stegte æbler
© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Jordskokkesuppe med gorgonzola og stegte æbler

Skyd suppesæsonen i gang med en indbydende jordskokkesuppe med æbler og gorgonzola

Få opskriften her.

Det rustikke madbrød med æbler og hasselnødder er særlig godt til ost, et lag tandsmør eller marmelade – og så pynter det på bordet.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift & styling: Lone Kjær

Madbrød med æbler og nødder

Spis madbrødet til ost, et lag tandsmør eller med hjemmelavet marmelade.

Sådan laver du det.

Opskrift på ostevafler med creme fraiche, æble og timian
© Anna Bartels.

Ostevafler med creme fraiche, æble og timian

Vafler er oplagt som snack eller appetizer toppet med frisk æble og krydderurter.

Få opskriften her.

Den klassiske æblekage har fået selskab af brombær, mandler og flødefraiche. Og så er makronerne skiftet ud med en sprød rugbrødsknas. Du kan med fordel lave æblemos og knas i forvejen, hvis du skal servere desserten for dine gæster

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift & styling: Lone Kjær

Old School æblekage med brombær og mandler

Den søde klassiker har fået selskab af brombær, mandler og blød flødefraiche.

Se opskriften her.

Braiseret svinekæbe med selleri, æble og peberrod
© bobedre.dk

Braiseret svinekæbe med selleri, æble og peberrod

De braiserede svinekæber med knoldselleri, syrlige æbler og stærk peberrod er en ret, der passer godt til de mørke, kolde aftener.

Sådan gør du.

LÆS OGSÅ

Lækker drink med æble og timian.
© Tia Borgsmidt

Lækker drink med æble og timian

Denne forfriskende drink med æble er oplagt som velkomst til middagsgæsterne.

Sådan laver du den.

Opskrift på æble-pæreflæsk med vanilje og timian
© Stine Christiansen, Nordic Skovdal

Æble-pæreflæsk med vanilje og timian

Denne variant af julefavoritten med vanilje og timian vil vække glæde hos enhver med en sød tand

Få opskriften lige her.

Opskrift på hønsesalat med æble, bladselleri og persillemayo
© Stine Christiansen, Nordic Skovdal

Hønsesalat med æble, bladselleri og persillemayo

Hønsesalat er en elsket spise blandt danskere, og den serveres stort set året rundt – og hører selvfølgelig også til på julefrokostbordet.

Få opskriften her.

Alkoholfri æblegløgg
© Pernille Greve

Alkoholfri æblegløgg

Et perfekt alternativ til dem, der ikke er vilde med den traditionelle rødvinsgløgg.

Få opskriften her.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Spidskålssalat med varmrøget laks og æble

Salaten kan nemt tilpasses - alt efter om du serverer den som hovedret eller tilbehør.

Se her, hvordan du gør.

LÆS OGSÅ

Vegetarisk tatar af rødbeder

Til forret en smagfuld rødbedetatar med gedeostpuré og nødder. Serveret på middagstallerken fra Vildersbøll. Keramikskål fra Lone Schubert, glas fra Holmegaard, brødkurv fra Atelier K, bestik privateje.

© Tia Borgsmidt

Rødbedetatar med æble, gedeostepuré, nødder og brød

Tatar af rødbede er nemt at lave, og smag og konsistens er en uforglemmelig oplevelse af syre, sødme og umami.

Få opskriften lige her.

© Anders Schønnemann

Rosenkålssalat med parmesan, hvide bønner, æble og hasselnødder

Denne salat er så fyldig og mættende, at den kan spises, som den er.

Sådan gør du.

Et glas med varm kanel-æble-drik. Tekande fra Stelton.

© Stine Christiansen

Alkoholfri ingefærtoddy med æble og kanel

Den varmer helt ind i hjertet.

Få opskriften her.

Nordisk Risotto
© Anders Schønnemann

Risotto med jordskokker, æble og vesterhavsost

Lav denne nordiske risotto med kun få, simple ingredienser, og imponer dine gæster ved middagsbordet.

Sådan gør du.

Æblekage
© Pia Enghild

Æblekage med smuldrelåg

Æble-smuldrekagen er skøn på julebordet, hvor æblerne får ekstra sødme af rosiner udblødt i calvados.

Få opskriften her.